Haberler

Reyhanlı'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Reyhanlı Kaymakamı Güler, yerel seçimlerde ilçede alınan tedbirleri, yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ve ajansların temsilcileriyle paylaştı.

HATAY (İHA) – Hatay'ın Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, 30 Mart 2014'de ülke genelinde yapılacak olan yerel seçimler sürecinde ilçemizde alınan tedbirleri, yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ve ajansların temsilcileriyle paylaştı.

Kaymakamlık brifing salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Güler, seçimlerin ilçe için bir demokrasi şöleni havası içerisinde geçmesini diledi. Güler, "Yaklaşan seçimler öncesinde ilçemizin konuları ile ilgili olarak varsa önerilerinizden ve katkılarınızdan yararlanmak amacı ile bir araya geldik. İlçemizin her bir konusu, her bir hemşehrimizin memnuniyeti hiç şüphesiz bizim için çok önemli ve değerlidir" dedi.

Medya kuruluşlarının gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurgulayan Güler, "Hepimizin desteği ile her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz, mutlu ve aydınlık bir geleceğin önemli bir güvencesidir. Seçimlerin bu zamana kadar olduğu gibi ilçemize yakışır şekilde demokratik bir şölen havasında geçmesini temenni eder bu konuda yaptığınız ve yapacağınız katkılar için de teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaymakam Güler, "Güvenlik stratejisi açısından hassas bir bölgedeyiz. Gözler bizde olacak. Sınır da yaşanan patlamaları da dikkate alarak önemli ölçüde güvenliklerimizi artırdık. Seçimin başlamasından sona ermesine kadar demokratik ortamda ve huzur içinde olmasını sağlayacağız" dedi.

11 Mayıs'ta ilçede yaşanan patlamadan sonra gergin olan kamuoyunun psikolojik olarak rahatlatılmasına önem verdiklerini söyleyen Kaymakam Güler, "30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimin huzur ve güven ortamında geçmesini istiyoruz. Süreç başladı. Herhangi bir sıkıntının olmaması için gerekli önlemlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar" dedi.

Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Bülent Gülbaz ve Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan, seçimin en iyi şekilde sonuçlanması için güvenlik kuvvetleri olarak tedbirlerini aldıklarını ve özellikle dışarıdan gelecek tehlikelere karşı da çalışmalarını yaptıklarını, gerekli önlemleri aldıklarını ifade ettiler.

"SURİYELİLERİN OY KULLANMALARI HUKUKEN VE FİİLEN MÜMKÜN DEĞİL"

İnsani gerekçelerle geçici olarak misafir edilen Suriyelilerin seçimlerde oy kullanacakları yönündeki haberlere de değinen Güler, "Ülkemizde geçici olarak insani gerekçelerle misafir edilen Suriyelilerin, T.C. vatandaşı olmadıkları için oy kullanabilmeleri hukuken ve fiilen mümkün değildir" dedi.

Daha sonra basın mensuplarının ve yerel gazete sahiplerinin görüşleri alındı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Güler Reyhanlı Yerel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title