Haberler

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Oltu Kaymakamı Şen: "Türk Polis Teşkilatı'nın yabancı ülke teşkilatlarından daha hoşgörülü olduğunu çok iyi biliyoruz.

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Oltu'da tören düzenlendi.

Oltu Belediyesi Efkan Ala Kültürevi'ndeki etkinliğe, Kaymakam Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ömer Murat Demirci, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Oca, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Sadıç, Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, Jandarma Komutanı Bayram Kayıkçı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, halkın huzur ve güveni için polise yardımcı olunmasını istedi.

Polis teşkilatının değişen şartlara göre kendisini yenileyen, çağın gerektirdiği her türlü değişimden faydalanarak toplumun huzur ve güvenini sağlama görevinde 168 yılı geride bıraktıklarını ifade eden Bozkurt, "Ülkemiz bir sosyal hukuk devletidir. Teşkilatımız, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kurumdur. Halkın huzuru ve için vatandaşlarımız teşkilatımıza yardımcı olmalıdır" dedi.

Kaymakam Şen de polis teşkilatının kamu görevlileri arasında en fazla hizmet icra eden kurum olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Üniformalı meslek sahibi olan personelimizin halk nazarındaki yeri farklıdır. Bu personeller her zaman göz önünde olduklarını bilmelidirler. Bir polis, toplum içerisinde büyük sorumluluklar taşıyarak görevini icra eder. Mevzuatı çok iyi bilmelidir. Türk Polis Teşkilatı'nın yabancı ülke teşkilatlarından daha hoşgörülü olduğunu çok iyi biliyoruz. Özellikle kaçakçılık suçları konusunda büyük başarılara imza atmıştır. İlçemizde de halkın polise duyduğu güveni biliyoruz. 155 ihbar hattına gelen şikayet sayısına bakılarak vatandaşlarımızın polise duyduğu güveni görebiliriz. Görevini icra ederken şehit düşen polislerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Törende, öğrenciler tarafından polis haftası münasebetiyle şiirler okundu. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Erdem'in seslendirdiği 'Sakarya' şiiri salonda bulunanlardan büyük beğeni aldı.

Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Nurullah Aktaş İbrahim Ziyrek Abdullah Şen Oltu Yerel Haberler

title