Haberler

Pınarbaşı'da Halk Aşıkları Şöleni

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Valilik, Pınarbaşı Belediyesi ve Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği'nce düzenlenen 3. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni gerçekleştirildi.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Valilik, Pınarbaşı Belediyesi ve Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği'nce düzenlenen 3. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni gerçekleştirildi.

Belediye Düğün Salonunda iki gün süren şenliklere, Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş başta olmak üzere çok sayıda kurum ve dernek temsilcisi katıldı.

Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, İran ve Yunanistan ve Türkiye'nin değişik illerinden toplam 59 aşık, ozan ve şair, şölene renk kattı.

Başkan Dursun Ataş, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Böyle anlamlı bir şölene ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şekilde sosyal öneme sahip projeleri, asli görevlerimizden asla ayırmadık, her zaman en önde olmaya çalıştık. Şahsım ve kurumum böyle anlamlı organizasyonlara her zaman destek verecektir. Görmekteyiz ki bugün aramızda Türkiye'nin doğusundan, batısından, güneyinden, kuzeyinden her bölgesinden çok önemli değerlerimiz bulunmakta. Bizler bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız. Et ve tırnak gibiyiz. Bizleri ayrıştırmaya çalışanların karşısına, böyle organizasyonlarla ve ortak değerlerimizle dimdik çıkacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın."

Kaynak: AA / Yerel

Haşim Çelik Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title