Haberler

Pasinler'de Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplandı

Pasinler ilçesinde oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu Kaymakam Ali Ada Başkanlığı’nda toplandı.

Pasinler ilçesinde oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu Kaymakam Ali Ada Başkanlığı'nda toplandı.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile Pasinler Kaymakamı Ali Ada Başkanlığında toplanan 'Kurban Hizmetleri Komisyonu' bayram öncesi ve bayram süresince dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında önemli kararlar aldılar. Komisyon, kurban kesimi ile ilgili olarak Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında uyulması gereken kuralları maddeler halinde açıkladı.

Toplantıda, hayvan satış yerleri olarak, Mezbahana, eski hayvan pazarı ve Pasinler hayvan pazarı ve uygun görülen yerin tahsis edilmesine, bu alan dışında satış yapılmasına izin verilmemesine, aykırı davrananlara Emniyet Müdürlüğü ve Belediye ekipleri tarafından gerekli işlemin yapılması yönünde kararlar alındı. Kurban kesim yerleri olarak kendi bahçesinde kurban kesmek isteyen vatandaşların bu tür yerlerde kurbanlarını kesebilecekleri ancak atıkları bertaraf etmek için gerekli tedbir almayanlara cezai müeyyide uygulanacağı belirtildi.

İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu ayrıca kurban kesim yerlerinde zabıta, veteriner ve din görevlisi görevlendirileceği hususunda karar alındı.

Kaymakam Ali Ada başkanlığında toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısına İlçe Müftüsü Ahmet Güney, İlçe Tarım Müdürü Murat Çetin ve Toplum Sağlığı Müdürü Nuray Uzun'da katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Pasinler Ali Ada Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title