Haberler

Oylum Ziyaret Günü Şenlikleri'nde Yağmur Duası

Kilis'te, Oylum Ziyaretleri Şenlikleri'nde Binlerce Vatandaş Yağmur Duası Yaptı.

Kilis'te, Oylum Ziyaretleri Şenlikleri'nde binlerce vatandaş yağmur duası yaptı.

Bahadırlıoğulları Eğitim, Kültür, Sağlık ve Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Oylum Mahallesi'ndeki şenliğe, AK Parti Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tanrıaşıkı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkkurt, Sağlık İl Müdürü Dr. Turgay Happani, Tarım İl Müdürü Ali Eker, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Maraşlıoğlu, Musabeyli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Dal, Gaziantep Oğuz Boyları Federasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, aşiret dernekleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekipleri gösteri yaptı.

Bahadırlıoğulları Eğitim, Kültür, Sağlık ve Yardımlaşma Derneği üyesi olan Milletvekili Hüseyin Decevioğlu, törende yaptığı konuşmada, Kilis'te kışın bitişi, yazın gelişi nedeniyle Nisan ayının son haftasında her yıl Oylum Ziyaretleri Günü düzenlediklerini belirterek, "Bu yıl şenlik havasında kutlama kararı aldık. Geçmişini bilmeyen geleceğini bilmez demiş atalarımız. Binlerce yıllık tarihi olan milletimizin geçmişi sayısız kahramanlıklarla doludur. Türk milleti her zaman mazlumun yanında yer almıştır.

Düşenin elinden tutmuş, Türk tarihinde asla zulüm yoktur. Gücümüzü, insanlığımızı tüm dünyaya kabul ettirmişizdir. 18 Mart tarihinde kutladığımız Çanakkale Zaferi'nde bunu görüyoruz. Bize kurşun sıkan insanlara bile esir muamelesi yapmamış toplumuz. Savaşta esir düşenlerle yemeğimizi, suyumuzu paylaşmış, insan gibi davranmış, yaralarını tedavi etmişizdir. Biz böyle bir milletiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mevlit-i Şerif okundu. Kilis'te geçen yıldan beri yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duası da yapılırken, dua sonrası şenliğe katılanlara yemek verildi.

(MAD-SMR-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title