Haberler

Okuma-Yazma Öğrenip, Protokolü Sertifika Törenine Davet Ettiler

Güncelleme:

Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne bağlı Eğerci Beldesi'nde 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında okuma yazma öğrenen kadınlar ilk mektuplarını Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali ve kurum müdürlerine gönderdi.

Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne bağlı Eğerci Beldesi'nde 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında okuma yazma öğrenen kadınlar ilk mektuplarını Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali ve kurum müdürlerine göndererek sertifika törenlerine davet etti. Beldeye giden Sivas Valisi Ali Kolat okuma yazma öğrenen kadınlara sertifikalarını verdi.

İlçeye bağlı Eğerci Beldesi İlköğretim Okulu'nda 3 ay önce okuma yazma kursu başladı. Yaşları 31 ile 72 arasında değişen 12 kadın okuma yazma öğrenmek için kursa başladı. 3 ayın sonunda okuma yazma öğrenen kadınlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sivas Valisi Ali Kolat'a mektup yazarak kursun sonunda gerçekleştirilecek olan sertifa törenine davet etti.

Okuma yazma öğrenen kadınlardan aldığı davet mektubu üzerine Eğerci Beldesi'ne giden Vali Ali Kolat, okulda gerçekleştirilen sertifika törenine katıldı. Törende kursa katılarak okuma yazma öğrenen 35 yaşındaki Herdem Gürbüz ve 31 yaşındaki Mehtap Karapınar aynı okulda eğitim gören kızları 10 yaşındaki Semra Gürbüz ve 9 yaşındaki Meltem Karapınar ile birlikte şiir okudu.

Kızı ile aynı okulda eğitim görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Herdem Gürbüz, "Okuma ve yazmayı çok istiyordum. Çocuklarımın ödevlerine yardım etmek istiyordum. Bu hayalim gerçekleşti. Şimdi kızımla oturup ders çalışıyoruz. Zaman zaman o bana öğretiyor." dedi.

Mehtap Karapınar ise, "Hastaneye gittiğimde okuma yazma bilmediğim için çok zorluk çekiyordum. Şimdi istediğim yere yardım almadan gidebiliyorum. Okuma yazma öğrenirken kızım bana çok yardımcı oldu. Bana ders çalıştırdı. Bir çok şeyi de ondan öğrendim" dedi.

Kursun en yaşlıları olan 72 yaşındaki Zöhre Oros ve 65 yaşındaki Hatice Oros ise okumanın yaşı olmadığını belirtti. Okuma yazma öğrenen kadınlara sertifikalarını Vali Ali Kolat ve protokol üyeleri verdi. Kolat sertifika törenin ardından okulda açılan ebru sergisini gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ali Kolat Gemerek Eğerci Sivas Eğitim Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title