Haberler

Okul Evde Başlar Projesi

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çıkrık köyünde yürütülen Okul Evde Başlar Projesi kapsamında veliler, okudukları kitaptan sınava tabi tutuldu Sınavda en yüksek puan alan velilere, altın, fırın ve ütü hediye edildi.

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çıkrık köyünde yürütülen Okul Evde Başlar Projesi çerçevesinde sınava tabi tutulan velilerden en yüksek puan alanlara, altın, fırın ve ütü armağan edildi.

Çıkrık Köyü İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Arif Horasan ve öğretmenlerce hayata geçirilen proje kapsamında bir süre önce velilere 296 sayfalık "Okul Evde Başlar" adlı kitap dağıtıldı. Kitabı okuyan 50 veli, okulda kitabın içeriğiyle ilgili konularda sınava tabi tutuldu.

Sınavda, 50 sorudan 47'sini doğru yanıtlayan Şule Çelik birinci oldu. Sorulardan 45'ini doğru cevaplayan Abdulkadir Durak'ın ikinci olduğu sınavda, 44 soruyu doğru yanıtlayan Sati Güme ve Emine Kuzu ise üçüncülüğü paylaştı. Çelik'e altın, Durak'a fırın, Güme ve Kuzu'ya ise ütü armağan edildi.

Yeşilyurt Kaymakamı İsmail Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarı seviyesini artırmak için yürütülen projenin önemli olduğunu söyledi.

Toprak, velilerin desteğiyle çocukların başarı seviyesinin daha da artacağını belirtti.

Sınavda en yüksek puanı alan 2 çocuk annesi Şule Çelik de "Kitabı okudum, not alarak çalıştım. Bu kitabı okuduktan sonra çocuklarıma bakış açım değişti" dedi.

Sınavda ikinci olan 5 çocuk babası Abdulkadir Durak ise "Aslında birinci olmak isterdim. Sınav, işlerimizin yoğun olduğu zamana denk geldi. Kadınlar daha fazla çalışmış, o yüzden birinciliği kaptırdık. Çocuklarıma bakış açımda birçok şey değişti" diye konuştu. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Şule Çelik Yeşilyurt Horasan Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title