Haberler

Necip Fazıl Kısakürek Şiirlerini En Güzel Okumak İçin Yarıştılar

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ÜstadNecip Fazıl Kısakürek’in Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında öğrencilerin performansı katılımcıların beğenisini kazandı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında öğrencilerin performansı katılımcıların beğenisini kazandı.

Şahinbey Belediyesi'ndenikah salonunda düzenlenen yarışmada Şahinbey İlçesi'nde bulunan liselerden katılan öğrenciler Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini okudular. Büyük bir çekişmenin hakim olduğu yarışmada, Edebiyat öğretmenleri ve Üniversitesi Öğretim Üyesi jüri üyeliği yaptı.Öğrencilerin yanı sıra velilerin de yoğun ilgi gösterdiği yarışmada şiir okuyan gençler dakikalarca alkışlandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarihe damgasını vurmuş şairlerin isminin yaşatılması adına bu tür faaliyetler düzenlediklerini belirterek, "Şahinbey Belediyesi olarak kültürel değerlerimize önem veriyoruz. Bu nedenle tarihimizde önemli yazarlarımızı ve şairlerimizin anılarını yaşatmak için bu tür faaliyetler düzenliyoruz. Böylelikle hem öğrencilerimiz hemde vatandaşlarımız. Şairlerimizi yad etmiş oluyor. Düzenlediğimiz bu yarışmayla Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in fikirlerinin ve ideallerinin genç nesillere anlatılmasını amaçladık" dedi.

Mustafa Yazgan ödül törenine katıldı

Necip Fazıl Kısakürek'in öğrencisi araştırmacı yazar Mustafa Yazgan, düzenlenen yarışmanın ödül törenine katılarak Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i anlattı. Yazgan, Üstad Necip Fazıl Kısa Kürek'in Türkiye tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Necip Fazıl Kısakürek, Türkiye'mizin son yüz senelik tarihi içinde isim yapmış, sosyal siyasal, kültürel, edebi ve ahlaki boyutlarda büyük çapta tesiri görülmüş değerli bir şair, edip, hatip, gazeteci, yazar araştırmacı ve yayıncıdır. O, bu vasıflarıyla ürünlerini bir devrin içindeki bütün olumsuzluklara karşı yükseltici ve inkılap çapında bir noktaya erdirici kutlu bir fikrin mensubudur. Türkiye'mizde mevcut siyasal, sosyal, kültürel ve edebi kadroların oluşumunda doğrudan doğruya etkili bir fikir ve aksiyon lideridir" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere 30'lu,20'li ve 10'lu kitap setleri hadiye edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Şahinbey Belediyesi Mustafa Yazgan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title