Haberler

MHP Sarız İlçe Kongresi

MHP Kayseri İl Teşkilatı, ilçe kongrelerini aralıksız sürdürüyor.

MHP Kayseri İl Teşkilatı, ilçe kongrelerini aralıksız sürdürüyor. Sarız ilçesinde delegelerin büyük katılımı ile yapılan kongreye tek liste ile giren Birol Canpolat yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye, MHP İl Başkanı Mete Eke, MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, il yönetimi, Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok, Talas İlçe Başkanı Mehmet Erhan, Pınarbaşı İlçe Başkanı Fehmi Çolak, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ve Yeşilkent Belediye Başkanı İbrahim Ayvaz ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili meclisten bir yasa geçirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu yasa neydi- Bundan önceki anayasanın değiştirilmesi söz konusuydu. Peki, orada ne yazıyor anayasada- Cumhurbaşkanları 5 yıl müddetle seçilirler, bir kere daha seçilebilirler. Şu andaki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül. Eski anayasa ile seçildi ve 7 yıl diyor. Ama yeni anayasada onun 7 yıl olduğuna dair bir kayıt koymadıkları için yeni anayasa geçerli. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası bu. O zaman ne yapacaksınız- Abdullah Gül'ü 5 yıl olarak belirleyip bu yılın sonunda tekrar seçime gitmeniz lazım ve yeni bir cumhurbaşkanı seçmeniz lazım. Ama Tayyip Erdoğan'ın önünü açmak için bir kanun getirdiler meclise, anayasaya aykırı olarak. Yedi yıl olarak Cumhurbaşkanlığı süresini belirlediler. ve dediler ki, (Abdullah Gül için bir de isim vererek. Yedi yıldan sonra ikinci kez aday olamaz. Hani insan hakları vardı. Hani anayasaya uygunluk olması lazımdı. Sonuçta ne oldu. Yedi yıl diyerek şimdiki başbakanın önünü Cumhurbaşkanlığı için açtılar. Biz itiraz ettik, karşı çıktık. Şimdi Anayasa Mahkemesine gideceğiz."

MHP İl Başkanı Mete Eke DE, düşmanlarla mücadelenin MHP'yi daha güçlü kıldığını ifade ederek, düşmanların Truva atları ile amaçlarına ulaşmaya çalıştığını söyledi. Eke, "MHP'nin tarihine bir bakın. Hep dostundan çok düşmanı olmuştur. MHP'nin ömrü hep bu düşmanlıklarla mücadele etmekle geçmiş ve sürekli bedel ödemiştir. MHP'nin varlığını kutsal hale getiren de bu mücadele ve düşmanlarının fazlalığıdır" dedi.

Türk milletinin değerlerine kim düşmansa aynı zamanda hedefinde MHP'nin de olduğunu kaydeden Eke, şöyle devam etti:

"Düşmanlar dışarıdan saldırıların MHP'yi daha güçlü kıldığını bildiği için sürekli içeriye Truva atları göndermekte ve düşmanlık hedefleri için onları kullanmaktadır. Dün de bugün de aynı yönteme başvurmaktadırlar. MHP'nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş'in yaşadıkları ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bugün yaşadıkları arasında hiçbir fark yoktur. Bugün 5,5 milyon oy almış bir harekete

(MHP bitti, tükendi) diyen bazı şer odakları kasıtlı olarak tarif ediyorlar. MHP satın alınamayan tek kaledir. Siyasi omurgalı davranan MHP ile siyasi omurgasızlıkla siyasi başarı kazanan iktidarları kıyaslayanlar önce vicdanlarını harekete geçirmelidir."

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde, mevcut başkan Birol Canpolat dışında aday çıkmadı. Delegelerin tamamının oyunu alan Canpolat, yeniden başkan oldu.

İlçe kongresinin tamamlanmasından sonra İlçe Başkanı Birol Canpolat, kongreye gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı İl Başkanı Mete Eke, Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Yeşilkent Belediye Başkanı İbrahim Ayvaz-a birer plaket verdi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Gül Kayseri Sarız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title