Haberler

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, ülkenin ve demokrasinin geçtiğimiz Cuma günü büyük bir tehlikeye atıldığını belirterek bağımsızlığın ve uluslararası itibarın uçurumun kenarından döndüğünü bildirdi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, ülkenin ve demokrasinin geçtiğimiz Cuma günü büyük bir tehlikeye atıldığını belirterek bağımsızlığın ve uluslararası itibarın uçurumun kenarından döndüğünü bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) olayların başlangıcından itibaren hızlı ve net bir tavır otaya koyduğunun altını çizen Parsak, "Darbelerin bedelini en çok ödeyen siyasi hareket olarak Milliyetçi ve Ülkücü Hareket, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklaması ile sembolleşen tavrını, kararlılıkla demokrasi ve Türk Milleti'nin iradesinden yana koymuştur. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, olaylar henüz yeni başlamışken ve kimsenin konuya ilişkin net bir bilgisi bulunmazken, Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak Türk Milleti'nin oyları ile seçilen iktidarın yanında olduğunu bildirmiş, Milliyetçi Ülkücü Hareketin demokrasiden yana yaklaşımını net bir şekilde ortaya koymuştur" dedi.

"Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin göz bebeğidir"

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki küçük bir grubun, demokrasiyi ve millet iradesini askıya almak üzere harekete geçtiğini kaydeden Parsak, "Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şerefli geçmişi ile Türk milletinin göz bebeğidir. Dönem iktidarlarının yanlış politikaları sonucunda bu şerefli kurumumuza sızan hainler, Türk milletinin geleceğine ipotek koymaya kalkmış ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bunlara gereken cevabı vermiştir. Bu süreçte Emniyet güçlerimizin bulunduğu binalara ve eğitim tesislerine saldırılmış, her şeyden önemlisi düşmanlarımızın bile saldırmaya cesaret edemediği 96 yıllık geçmişe sahip Gazi Meclisi bombalanmıştır. Tarihe utanç vesikası olarak geçecek bu olay, yıllar sonra bile lanetle anılacaktır" dedi.

"Askerlerimizi linç edenler de hesap verecek"

Darbenin bastırılması sırasında halkın sokağa dökülmesi ve devlet otoritesinin henüz tam olarak sağlanamadığı alanlarda utanç verici ve vahşi olayların gerçekleştirildiğinin de altını çizen Parsak, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ilk andan itibaren darbenin karşısında ve Yüce Türk milletinin iradesinin yanında olmuş ancak Türk Milleti'nin sokağa dökülmesini ise uygun bulmadığını beyan etmiştir. Gerçekten de, Cumhurbaşkanı ve hükümetin çağrısı üzerine devlet otoritesinin henüz tam olarak sağlanamadığı alanlara çıkan insanlarımız büyük güvenlik tehditleri ile karşı karşıya kalmış diğer yandan bazı kötü niyetli hainlere gün doğmuş ve hiçbir şeyden haberi olmayan askerlere linç girişimlerinde bulunulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarına kastetmeye yönelik bu hareketleri lanetliyor, darbeciler gibi bu hainlerin de hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Devlet otoritesinden yoksun bir ortamda sözde darbeci avına soyunarak konuyla ilgili bilgisi dahi bulunmayan askerlerimize hakaret ve eziyet eden, askerlerimizi linç etme girişimin de bulunan, hatta üzücü ve vahşi bir şekilde bir askerimizin kafasını kesen canilerden de hesap sorulması milli bir sorumluluğumuz olmalıdır" diyerek yaşanan üzücü gelişmelere dikkat çekti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Mehmet Parsak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title