Haberler

Meü'de Tübitak Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Yapıldı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) destek programları anlatıldı.

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) destek programları anlatıldı.

MEÜ'den yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK tarafından Çiftlikköy Kampusu'nda "Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı" düzenledi. TÜBİTAK tarafından yürütülen destek programları hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıya, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aksan, Genel Sekreter Doç. Dr. Burak Çimen, dekanlar, öğretim elemanları ve lisans üstü öğrencileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aksan, özellikle yurt dışı kaynakların azlığına dikkat çekti. "Kendi kaynaklarımız ve onların kullanımı açısından oldukça iyi bir yerdeyiz. Ama dış kaynak kullanımımız, üniversitemizin büyüklüğü ve bugüne kadar yaptıkları açısından ne kadar etkin o biraz tartışmalı" diyen Aksan, yurt dışı projelerin alınmasının özel bir çalışma gerektirdiğini vurguladı. Aksan, proje hazırlama konusunda teknik olarak desteğe ihtiyaç duyunlar için Proje Hazırlama Birimi oluşturdukları bilgisini de verdi.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Başuzmanı Doç. Dr. Cengiz Arıcı ise TÜBİTAK olarak 81 ili ziyaret ederek, üniversitelerdeki akademisyenlerle bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi. Şu ana kadar 50'ye yakın ili ziyaret ettiklerini dile getiren Arıcı, amaçlarının, programları ile ilgili farkındalık yaratmak ve proje desteklerinden Türkiye'deki tüm üniversitelerin faydalanması sağlamak olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Arıcı, daha sonra "Ulusal Araştırma Destek Programlarının Tanıtımı" ve "Başarılı Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı iki ayrı sunum gerçekleştirdi.

MEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kansu Büyükafşar ile TÜBİTAK Bilim İnsanları Destekleme Daire Başkanlığı Uzmanlarından Dr. Osman Nuri Kureş'in de ayrı ayrı sunum yaptıkları toplantı, soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title