Haberler

Merzifon Hem'den Yıl Sonu Sergisi

Merzifon Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 2013 2014 öğretim yılında yapılan el sanatlarının yer aldığı serginin ikincisini Merzifon’da açtı.

Merzifon Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 2013 - 2014 öğretim yılında yapılan el sanatlarının yer aldığı serginin ikincisini Merzifon'da açtı.

Açılışa, Kaymakam Mehmet Fatih Geyim, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Koray Uz, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve diğer davetliler katıldı.

Sergi açılışı öncesi birer konuşma yapan Kaymakam Geyim ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Halk Eğitim Merkezlerinin önemine değinerek, İlçedeki  faaliyetleri nedeniyle Merzifon Halk Eğitim Merkezi Müdürü, öğretmenler ve kursiyerlere teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Gözütok, 956 yılında bugünkü adıyla kurulan Halk Eğitim Merkezlerinin sayısının 1960 yılında 19, 1970 yılında 334, 1980 yılında 587'ye ulaştığını bugün ise sayının 969 olduğunu söyledi.

Halk Eğitim Merkezlerinin küçük ev kazalarını önlemeden ilk yardım eğitimlerine, müzik ve gösteri eğitimlerine, baba destek eğitimlerinden sportif eğitimlere kadar bir çok alanda faaliyet gösterdiğini hatırlatan Gözütok şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Okullar Hayat Olsun Projesi kurslarımızı yaygınlaştırmak adına son derece önemli bir fırsattır. Ayrıca insanlar arasındaki ayrışmanın giderek arttığı günümüzde, insanlarımızın bir arada olma, birlikte başarma duygusunun, uygulayarak ve yaşayarak öğrenme imkanlarının sağlanması Halk Eğitim Merkezlerinin en önemli işlevidir. Farklı sosyal kültürel ve ekonomik yapılara sahip kursiyerlerimiz düzenlenen kurslarda, etkinliklerde, sergilerde bir araya gelmekte, birbirlerini tanıma fırsatına sahip olmakta, birbirleri ile ilgili kalıplaşmış ön yargılar ortadan kalkmaktadır. İşte bu maksatla 171 mesleki kurs, 142 sosyal kültürel kurs, 15 okuma yazma kursu ve 4 seminer olmak üzere 328 kurs açtık. Bu kurslardan 4 bin 567 kadın,  3 bin 75 erkek olmak üzere 7 bin 642 vatandaşımız faydalandı. Hedeflerimiz kurslarımızı yaygınlaştırarak bu kurslarımızdan daha çok insanın faydalanmasını sağlamaktır."

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Fatih Geyim Özkan Alp Merzifon Kargı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title