Haberler

Mersin haber... Tarsus'ta "Bir Yaz Eğlencesi" Tiyatrosunun Final Oyunu Sahnelendi

Güncelleme:

Edinilen Mersin gelişmesine göre Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği, Levent Kırca ekibinin sahnelediği “Bir Yaz Eğlencesi” tiyatrosunun final oyunu Yarenlik Alanı’nda sahnelendi. Tiyatro günlerine 32 mahallede 29 bin seyirci katıldı.

Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği, Levent Kırca ekibinin sahnelediği "Bir Yaz Eğlencesi" tiyatrosunun final oyunu Yarenlik Alanı'nda sahnelendi. Tiyatro günlerine 32 mahallede 29 bin seyirci katıldı.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 32 gün süren tiyatro günleri düzenlendi. Levent Kırca ekibi Yarenlik Alanı'nda 2 bin seyircinin katılımıyla final oyununu sahneledi. Belediye'den yapılan açıklamaya göre Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan şunları kaydetti:

"Kentimizin kırsal ve merkez mahallelerinde 32 gün boyunca aralıksız devam eden 'Bir Yaz Eğlencesi' tiyatro akşamlarımız bugün yaklaşık 2 bin vatandaşımızın katılımıyla Yarenlik Alanı'nda taçlandı. Sıcak yaz günlerine rağmen 32 gün boyunca bizlerle olan kıymetli sanatçılarımıza ve oyunumuzu izlemeye gelen Tarsuslu hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bizim tek bir isteğimiz var, Tarsus'un aydınlık bir kent olması. Tarsus eğlenirken öğrenen bir kent. Böyle bir kitle de her zaman aydınlık doğurur. Tarsus sanata ve sanatçıya ev sahipliği yapmaya devam edecek."

Oyuncu Uhde Seçil Özçakmak şunları dedi:

"34 gündür Tarsus'ta 32 tane oyun oynadık. Biz Tarsus'u çok sevdik. Tarsus'un izleyicisinin bu kadar sanata sevgisinin olduğunu bilmiyordum. İnanılmaz yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Yazı burada bitirdik. Bugün gideceğimiz için çok üzülüyorum. Umarım seneye tekrardan geliriz. Çünkü Tarsus'u çok sevdik. Belediye Başkanımız Bozdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Keşke başka yerlerde de belediye başkanımız gibi başkanlar olsa. Sanata sanatçıya değer veren, halkın ayağına kadar hizmet götüren bir belediye başkanına sahip olunsa."

Oyuncu Ahmet Çevik ise, "Her belediyenin harcı değildir mahalle mahalle vatandaşlarının ayağına tiyatro götürmek. Bence Tarsuslular başkanlarının kıymetini bilmeli. Çünkü sanata, sanatçıya kıymet veriyor. Ayakta alkışlanmalı. Ben ilk defa bir şehirde bu kadar sahne aldım. Her gittiğimiz yerde insanlar bizi kavurucu sıcaklara rağmen finale kadar seyrettiler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Levent Kırca Tarsus Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title