Haberler

Mersin'de Ağaçlandırma Çalışmaları

Mersin'in Alt Birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Göreve Geldikleri 4 Yıldan Bu Yana Bölgelerinde 100 Bin Adet Fidan Diktiklerini Söyledi.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldikleri 4 yıldan bu yana bölgelerinde 100 bin adet fidan diktiklerini söyledi.

Tuna, özel bir dershanenin öğrencileri ile Korukent Mahallesi'ndeki sürücü kursu pisti yanındaki alana fidan dikti. Fidan dikmek kadar onu korumanın da önemli olduğunu ifade eden Tuna, halkı bu yönde bilinçli olmaya davet etti.

Görevi devraldıklarında sorumluluk bölgelerinde 102 bin metrekare olan yeşil alan miktarına 152 bin metrekare daha eklediklerini kaydeden Tuna, "Görevi devraldığımızda kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,80 metrekare idi. Avrupa'da bu standart 8 metrekaredir. Biz şuan bu miktarı 2.2 metrekareye yükselttik ve 102 bin metrekare olan yeşil alanımızı 4 yılda 254 bin metrekareye çıkardık" dedi.

Bölgemizdeki eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerle her yıl özellikle Dünya Çevre Günü ve Dünya Orman Haftası münasebetiyle hatıra ormanları oluşturduklarını kaydeden Tuna, "Tabi önemli olan dikmek değil yaşatmaktır. Bu alanlara sahip çıkmaları yönünde vatandaşlarımıza güveniyoruz. İnşallah dünyanın ve ülkemizin ekolojik dengesini korumak suretiyle gelecek nesillere yeşil bir memleket bırakmak istiyoruz. Bu da vatandaşın duyarlılığına bağlı" diye konuştu.

(HK-HK-Y) 08.05.2008 17:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title