Haberler

Mantar Zehirlenmelerine Karşı Uyarı

Sarıkakamış Devlet Hastanesi Başhekimi Kaya: "Görüntü ve şekli ile zehirli ve zehirsiz mantar birbirinden ayırt edilemez"

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Kaya, "Görüntü ve şekli ile zehirli ve zehirsiz mantar birbirinden ayırt edilemez" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu aylarda mantar zehirlenmelerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Özellikle mayıs ve haziran aylarında bölgedeki mera ve ormanlık alanda birçok mantar çeşidinin yetiştiğini belirten Kaya, vatandaşların rastgele topladığı mantarları yememeleri gerektiğini söyledi.

Kaya, mevsim itibarıyla mantarın sık bulunduğu ve vatandaşların çevreden toplayarak tükettiği bir dönemde olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Maalesef bazı mantar türleri, sağlığımız açısından problemler yaratmaktadır. Görüntü ve şekliyle zehirli ve zehirsiz mantar birbirinden ayırt edilemez. Her zaman yediğimiz bir mantar türünün içinde zehirli bir mantar olabilir ve zehirlenmeye yol açar. Bu nedenle mantar tüketimi konusunda vatandaşların hassas olmaları gerekir. Çevre köylerden azda olsa mantar zehirlenmesi vakası geliyor. Zehirli mantar tüketildikten birkaç saat sonra belirtiler meydana çıkmaya başlar. Şiddetli karın ağrıları, mide bulantısı, kusma, şiddetli derecede susama, vücudun soğuması, mantar zehirlenmelerinin başlıca belirtileri arasında yer almaktadır. Vatandaşlarımızı uyarmak bizim görevimiz." - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Sarıkamış İsa Kaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title