Haberler

Mantar Yetiştiriciliği Kursunu Bitirenlere Sertifika

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezi (OKÜSEM) tarafından düzenlenen Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu'nu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezi (OKÜSEM) tarafından düzenlenen Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu'nu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerler yetiştirdikleri mantarları konuklara ikram etti. OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca da mangalda mantar pişirdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 4 hafta süren kursu başarıyla bitirenlere OKÜ Merkez Araştırma Laboratuarı (MERLAB) önünde gerçekleştirilen törende sertifikaları verildi. Törende konuşma yapan OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye ve civarında mantarcılık ile geçimini sağlayan kursiyerlerin mevcut olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Büyükalaca, "Bizleri mutlu eden nokta şu; kursiyerlerimiz, sadece teorik düzeyde bir Mantar Kursu alıp, elinde sertifikası olup bir yere asmak yerine, bunu gerçekten öğrenip uygulayabilecek düzeyde öğrendiğini ve bu işi de kendi geçimini sağlayacak bir düzeyde ilerlettiğini gösteriyor. Bu aşamada biz Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sürekli Eğitim Merkezimiz bünyesinde açtığımız Mantarcılık Kursu artık gelenekselleşti. Tabi bunun dışında açmış olduğumuz değişik kurslarımız da var. Bu kurslarımız da inşallah önümüzdeki günlerde gerek Osmaniye'de ve gerekse bölgede daha fazla ses getirmeye başlayacaktır. Biz kurslarımızı hem üniversitedeki öğrencilerimize hem de çalışanlara veriyoruz. Ancak bunu Osmaniye'ye ve bölgeye açmayı hedefliyoruz. Bu bizim için önemlidir. Bugün 23 kursiyerimiz başarıyla mantarcılık kursumuzu tamamladılar. Bunların içerinde hem Osmaniyelilerden, hem öğrencilerimizden hem de çalışanlarımızdan katılanlar var. Ayrıca çevre illerden de kursa katılımların olması bizleri daha da sevindirdi" dedi.

Eğitimin sadece üniversitede, lise, ortaokul ya da ilkokulda alınacak bir süreç olmadığını ifade eden Rektör Büyükalaca, "Eğitimde artık yaşam boyu eğitim kavramı söz konusu. Çünkü çağımız hızla değişiyor ve bilgilerde katlanarak artıyor. Bu çerçevede de insanların kendilerini yenilemesi ve farklı alanlara yönelmesi oldukça önemli. Sürekli Eğitim ve Yaşam Boyu Öğretim gibi kavramlar da artık üniversitelerin bünyesine girmiş durumda. Üniversite olarak bu tür faaliyetleri arttırarak devam ettirme azmindeyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Rektör Büyükalaca ile birlikte Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Büyükalaca, OKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sabri Ulukanlı ve Prof. Dr. Aykut Gül, kursiyerlere sertifikalarını verdiler. Törenin ardından konuklara kursiyerlerin yetiştirdiği mantar ve yine OKÜ'de yetiştirilen çilek ikram edildi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saadet Büyükalaca Orhan Büyükalaca Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title