Haberler

Kütahya'da Çiftçilere 3 Milyon Liralık Destek

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çiftçilere yaklaşık 3 milyon liralık ekipman desteği verildi.

Kütahya'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ?Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, çiftçilere yaklaşık 3 milyon liralık ekipman desteğinde bulunuldu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ekipman dağıtım töreninde konuşma yapan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kırsal kesimdeki çiftçilere 2007 yılından bu yana destek verildiğini, bu ekipman desteğinde 3 milyon lira tutarında yüzde 50 hibe sağlandığını bildirdi.

Desteklerin devamı yönünde talepler aldıklarını bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çiftçiye verilen her türlü desteğin yanında olduğumuzu ifade ettik. Bugün bakanlığımızın kaynaklarından verilen desteklerle beraber olduk. Daha birkaç ay önce Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından dağıtılan makine ekipmanlarının dağıtımını yapmıştık. Yine bu alanda İl Özel İdaresi kaynaklarıyla dağıtılan bitki tohumları, meyve fideleri ve en son burada çilek fidesi dağıtmıştık. Bundan sonra da her türlü destek vermeyi, tüm kurum ve kuruluşlarımızın verdiği imkanlar çerçevesinde gerçekleştirmeye çalışıcağız."

Konuşmaların ardından, çiftçilere 1 anıza doğrudan ekim makinesi, 83 biçer bağlar, 4 çayır biçme makinesi, 164 diskli tırmık, 10 el traktörü, 69 mibzer, 54 pülverizatör, 14 saman makinesi, 1 süt analiz cihazı, 76 süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 15 çapa makinesi, 53 silaj makinesi, 67 tarım römorku, 6 taş toplama makinesi, 147 toprak frezesi ve 9 yem hazırlama aracı teslimi yapıldı.

Törene, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan ve davetliler ile çiftçiler katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Şerif Yılmaz Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title