Haberler

Kuşadası'nda Mülteci Operasyonu

Kuşadası Körfezi'nde Yasa Dışı Yollardan Yurt Dışına Kaçmaya Çalışan ve Aralarında 7 Aylık Hamile Bir Bayan ve 4 Çocuğun da Bulunduğu 20 Mülteci, Sahil Güvenlik Ekipleri Tarafından Plastik Bir Bot İçerisinde Yakalandı.

Kuşadası Körfezi'nde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan ve aralarında 7 aylık hamile bir bayan ve 4 çocuğun da bulunduğu 20 mülteci, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından plastik bir bot içerisinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi'nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, Arslanburnu açıklarında lastik bir bot içerisinde 20 mülteci tespit etti. Lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmaya çalıştıkları belirlenen aralarında 7 aylık hamile kadın ve 4 çocuğun da bulunduğu yabancı uyruklu 20 mülteci, düzenlenen operasyonla Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sorgulamalarında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmaya çalıştıklarını itiraf eden 16'sı Afganistan, 4'ü Moritanya uyruklu 20 mülteci, Pasaport Kanunu'na muhalefet suçundan mahkemeye çıkarıldı. Sınırdışı edilmelerine karar verilen mülteciler, Kuşadası Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

(ZH-MB-İK) 02.07.2008 18:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title