Haberler

Kumluca'da 2012 2013 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirildi

Kumluca Kaymakamı Salih Işık başkanlığına okul müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda 2012 2013 eğitim öğretim yılı değerlendirildi.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık başkanlığına okul müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda 2012-2013 eğitim öğretim yılı değerlendirildi.

Kaymakam Işık, başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, eğitim alanında Kumluca'nın her geçen gün seviyesinin bir basamak daha yükselttiğini söyledi.

Bu yıl ilçede dokuz lisenin eğitim öğretim verdiğine dikkati çeken Işık, gelecek yıldan itibaren Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesinin de öğrenci kabul etmesiyle bu sayının 10 olacağını belirtti.

Bu yıl ilçe genelinde 13 bin 642 öğrenciye 845 öğretmenle eğitim öğretim verildiğini bildiren Işık, eğitim öğretim yılı boyunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dört deneme sınavı yapılarak öğrencilerin SBS, YGS ve LYS sınavlarına hazırlandığını kaydetti.

Işık, şöyle konuştu:

"Bu yıl öğrencilerimiz YGS sınavında yüzde 76'lık bir başarı elde etmişlerdir. LYS'de ise ilçemiz tarihinde bir ilk, Türkiye genelinde eklemeli puanla ilk bin öğrenci içine 14 öğrencimiz girmeyi başardı. Bu konuda emek veren başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve onların her zaman yanında olan ailelerini kutluyorum."

LYS sınavında Anadolu Öğretmen Lisesinden Ayşenur Aksoy'un TS-2 puan türüne göre Türkiye 16'ncısı, Yağmur Güngör'ün yabancı dil puanıyla Türkiye 18'incisi, Büşra Güzel'in de TM puanıyla Türkiye 89'uncusu olduğunu dile getiren Işık, "Tüm bu verilerle eğitimde elde ettiğimiz başarılar, geleceğimiz için bize ümit veriyor" dedi.

Konuşmanın ardından dereceye LYS sınavında dereceye giren öğrencilere Işık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin tarafından altın hediye edildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Salih Işık Türkiye Kumluca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title