Haberler

Kulalı Öğrencilerin Başarısı Gururlandırdı

Manisa’nın Kula ilçesindeki Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Öğretmen lisesinde öğrenim gören iki öğrencinin Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hava Trafik Kontrol bölümü sınavlarını kazanması ilçede sevinçle karşılandı.

Manisa'nın Kula ilçesindeki Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Öğretmen lisesinde öğrenim gören iki öğrencinin Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hava Trafik Kontrol bölümü sınavlarını kazanması ilçede sevinçle karşılandı. Her yıl sadece 15 öğrencinin alındığı bölümün bu yıl açılan sınavına Türkiye genelinden 671 öğrencinin girdiği bildirildi.

Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları Ali Bedez ve Meliha Sarı 671 öğrencinin girdiği ve sadece 15 öğrencinin alınacağı bölüm sınavını geçerek büyük başarı gösterdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hava Trafik Kontrol bölümü sınavlarına giren Meliha Sarı ve Ali Bedez Kula Kaymakamı Murat Güven ve Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan'ı makamında ziyaret ederek kazandıkları okulla ilgili bilgi verdi.

Ali Bedez yaptığı konuşmada, "Meliha arkadaşımla birlikte bu sınava girerek başarılı olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu okuldan mezun olanlar Hava Trafik Kontrolörleri olarak uçakların birbiriyle çarpışmasını engellemek ve güvenli uçuş sağlamak için pilotlarla kuleden irtibat kuran kişilerdir. İş bulma sorunu yaşanmaması ekonomik gelirinin alışılmışın üstünde olması ve mesai saatlerinin uygunluğu nedeniyle Türkiye standartlarına göre oldukça iyi bir meslek grubudur." dedi.

Meliha Sarı ise, "Şu anda bu mesleğin eğitimini sadece Eskişehir Anadolu Üniversitesi vermektedir. Her Yıl 15 Kişinin kabul edildiği bu bölüme girebilmek için sırasıyla matematik, yetenek, mülakat ve simülatör sınavlarında başarılı olmak gerekmektedir. Bu bölüme girmeye hak kazanan öğrenciler isteğe bağlı 1 yıl hazırlık ve 4 yıl fakülteden eğitim alacağız. Bu bölümün diğer bir avantajı ise mezun olan öğrenciler çeşitli sınav ve kurslarla pilot olabilmektedir. Bu yılki 671 aday öğrenci arasında yer alan Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi mezunları olarak 4 günlük sınav haftasının ardından 15 kişilik kadroya girmeyi başardık. Bizden desteklerini esirgemeyen başta ailem ve okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Ahmet Gedik ise, "Öğrencilerimizin başarısı bizleri çok mutlu etti. Kendilerine çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Bu bölümden mezun olan öğrenciler KPSS vasıtasıyla Havalimanlarında iş bulabilmektedirler." dedi.

Kula Kaymakamı Murat Güven de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ali Bedez ve Meliha Sarı'yı kutlayarak başarılarının devamını diledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Kula Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title