Haberler

Küçük Aksu Barajı ile 44 Bin 100 Dekar Tarım Alanı Sulanacak

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya’nın Aksu ilçesinde yapımı devam eden Küçük Aksu Barajı inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya'nın Aksu ilçesinde yapımı devam eden Küçük Aksu Barajı inşaatında çalışmalar devam ediyor.

DSİ tarafından yapılan açıklamada, içme suyu, enerji ve Gebiz Kasabası, Hacıosmanlar, Akçapınar ve Çatallar köylerine ait 44 bin 100 dekar alanı sulayacak olan aynı zamanda taşkın koruma maksadı da olan Küçük Aksu Baraj inşaatında çalışmaların devam ettiğini bildirildi.

Açıklama şöyle devam etti;

"Baraj inşaatında Derivasyon tüneli 1. ve 2. kademe kazı destekleme çalışmaları, su alma yapısı şaft kazısı, tünel çıkışı Özdere bağlantısı kazı ve kondüvi imalatları, can suyu borusu kazısı ve boru imalatları ile Baraj ulaşım yolu ve kret (tünel) ulaşım yolu kazı-dolgu çalışmaları tamamlandı. Rölekasyon-4 yolu kazı-dolgu çalışmaları, Derivasyon tüneli kaplama betonu imalatı, devam etmekte. Baraj ile Aksu ilçesine yılda 28,39 milyon metreküp içmesuyu temin edilecek. Küçük Aksu Barajı ile 44 bin 100 da alan sulanacak olup, yıllık 6,06 GWh enerji üretilecek." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Gebiz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title