Haberler

Korkuteli Belediyesi'nden Öğrencilere 15 Tatil Hediyesi

Korkuteli Belediyesi 30 Kişilik Öğrenci Grubunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarafından Sahnelenen "Mavi Pullu Balık" Adlı Tiyatro Oyunuyla Buluşturdu.

Korkuteli Belediyesi 30 kişilik öğrenci grubunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sahnelenen “Mavi Pullu Balık” adlı tiyatro oyunuyla buluşturdu.

Korkuteli Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde 15 tatile giren öğrencileri, tiyatroya götürdü. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sahnelenen “ Mavi Pullu Balık” adlı çocuk oyununu öğrenciler ilgiyle seyretti.

Haluk Işık'ın yazıp Hasibe Aygül Özgür'ün yönettiği oyunda, zalim bir hükümdarın, çaresiz bir hastalığa yakalanışını anlatıyor. Ne Soytarısı onu eğlendirebiliyor ne de hekimbaşı iyileştirebiliyordur. Sonunda Hekimbaşı zindana gitme korkusu ile bir çözüm bulur. Hekimbaşının deyimiyle 'Hastalığın İlacı' yedi suyun ötesinde, büyük denizlerin en derin yerinde yaşayan, Denizler Şahının Kızı Mavi Pullu Balığın pullarıdır.Hükümdarın ancak bir yakınının getirmesi gerektiği pullar için oğlu Alican, balıkçılarla birlikte büyük denizlere doğru yola çıkar.Tıpkı bir balık kıza benzeyen ve sadece iyi ve güzel düşünceli insanların görebildiği Mavi Pullu Balığı yakalar.

Tiyatro sanatını desteklemek ve sevdirmek için her hafta Korkuteli Belediyesi olarak, tiyatro severleri Antalya'ya taşıdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, amaçlarının insanları eve hapseden televizyonlardan kurtarmak olduğunu söyledi.

(AD-ŞT-Y)

27.01.2008 10:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title