Haberler

Kocaeli, Gyeonggi ile Kardeş Şehir Oldu

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü binasında imzalanan protokol ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Güney Kore Gyeonggi kenti ile kardeş şehir oldu.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü binasında imzalanan protokol ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Güney Kore Gyeonggi kenti ile kardeş şehir oldu.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında dün sabah saat 10.00'da Emniyet Müdürlüğü, Güney Kore Gyeonggi vilayeti ile kardeş şehri protokolü imzaladı. Gyeonggi kenti Emniyet Müdür Yardımcısı Jong Heon Chai ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in hazır bulunduğu protokol töreninde iki kent kardeş şehir seçildi. Gyeonggi Kenti Emniyet Müdür Yardımcısı Jong Heon Chai, Türkiye'nin Güney Kore halkı için önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, "Biz dünya kupası maçlarında Türkiye'yi destekledik. Türkiye ile Güney Kore yarım asırdır kan kardeştir. Türkiye, Kore Savaşı'nda 15 bin birlik ile savaşa katılan en büyük 3 ülke arasında yer aldı. Kocaeli kentine Güney Koreli firmaların önemli yatırımları bulunmaktadır ve Kocaeli kentini önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Jong Heon Chai konuşmasında, "Atatürk'ün önemli bir sözü olan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözü bende büyük etki bırakmıştır. Türkiye'ye birçok defa geldim gezdim. Eşime de tavsiye ettim, eşim de kısa bir süre önce Türkiye'ye geldi ve gezdi" dedi. İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Gyeonnggi kenti ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Gyeonggi vilayeti ile kültürel işbirliği ve mesleki dayanışma içerisinde çalışmaktan gurur duyacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ve temennilerin ardından protokol imza törenine geçildi. Protokol imzalanmasının ardından İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik meslektaşına Türk Bayrağı ve polis şapkası hediye etti. Emniyet müdür Yardımcısı Jong Heon Chai ise Çelik'e Güney Kore de bulunan Soon Kalesinin figürünü ve Güney Kore polisinin amblemini hediye verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hulusi Çelik Güney Kore Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title