Haberler

KMÜ Fen Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Güncelleme:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fen Fakültesinden mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Fen Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Kamil Özdağ Fen Fakültesi kep atma törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, Rektör Yardımcısı ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen törenle yaklaşık 80 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını fakülte birincisi Semiha Yakar yaptı.

Semiha Yakar, mezuniyet töreni ile arkadaşlarının ve kendisinin hayatında bir sayfanın kapandığını fakat yeni bir sayfanın açıldığını söyleyerek, William Shakespeare'in 'Dünya bir oyun sahnesi. Sırası gelen çıkar, oynar ve gider' sözleriyle arkadaşlarına veda etti.

Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, öğrencilere her sürenin bir sonu olduğu gibi bu sürenin de sonuna geldiklerini söyleyerek, "Çok büyük zorluklar yaşadınız ama Anadolu tabiri ile semeresini de görüyorsunuz. Değerli anne ve babalar evlatlarını okutabilmek için çocuklarının hasretleri ile yandılar ve çocuklarını okutmak için fedakarlık gösterdiler. Çocuklarınız artık ülkemize faydalı birer eleman haline geldiler. Çok şükür ki bugünü gördünüz, inşallah daha güzel günler görürsünüz. Değerli aileler, çocuklarınızdan desteğinizi hiçbir zaman esirgemeyin" şeklinde konuştu. Özdağ, öğrencilere bugüne kadar gördükleri eğitimin sadece iş bulmak için olmadığını dile getirerek, "Bu eğitimlerin insanlığın istifade edeceği şekle dönüşmediği sürece bir faydası yok. İnşallah çalışma sahalarınızda insanlığın yararına sunacak, sorunlarına çare olacak işler yaparsınız. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, 2007 yılında kurulan ve 2009 yılında ilk öğrencilerini alarak geçen sene 44 mezun veren Kamil Özdağ Fen Fakültesi'nin, bu yıl 80 civarında mezun vereceğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Karataş ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdağ Fen Fakültesinin önümüzdeki 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerinin her birine 10'ar öğrenci olmak üzere 40 öğrenci daha alınacağını müjdeledi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Üniversite Konferans Salonu'nda, mezuniyet töreni ile büyük bir sevinç ve gurur yaşadıklarını belirtti. Öğrencilere hayatlarında başarılar dileyen Rektör Gökmen, "Şimdi evlatlarınızın mezuniyetinin gururunu yaşıyorsunuz. Alacakları diplomalarda çok büyük haklarınız var. Aslında alacakları diplomaların asıl sahipleri sizlersiniz. Sizleri tüm öğrencilerimiz adına yürekten kutluyor ve bugünkü mutluluğunuzun ömür boyu sürmesini temenni ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından derece alan öğrencilere başarı belgeleri verildi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Karataş Sabri Gökmen Oktay Genel Yerel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title