Haberler

Kırıkkale'de Zabıtası Gıda Denetimlerini Artırdı

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların Ramazan ayında da sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı.

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların Ramazan ayında da sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı.

Zabıta ekipleri yaklaşan Ramazan ayında dolayısıyla gıda denetimlerini artırdı. Denetimler kapsamında gıdaların son kullanma tarihlerini, bozuk olup olmadıklarını, saklama şartlarını kontrol eden ekipler, üretimde çalışanların da kurallara uyup uymadıklarını denetliyor. Sağlıksız ortamda üretimi yapılan, saklanan ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmiyor. Ekmek fırınları, restoranlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri yapan işyerleri devamlı denetleniyor. İşyerlerinde yapılan incelemelerde, satışa sunulan ürünlerin gramajı ve sağlığa uygunluğu ile vergi levhası ve işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı gibi tüm konular titizlikle inceleniyor. Eksikleri olan işyerlerine gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapılıyor.

Belediye Zabıta Müdürü Tuncay Bulut, zabıta ekiplerinin devamlı suretle denetim yaparak halkın huzur ve güvenliğini sağladığını hatırlatarak, "Ekiplerimizin denetimleriyle hemşerilerimiz sofralarında sağlıklı gıda tüketiyorlar. Ekiplerimizin denetimleri Ramazan öncesinde ve Ramazan ayı içerisinde de yoğun olarak devam edecek. Ayrıca vatandaşlarımızın şikayetleri olduğu zaman alo 153 zabıtayı aramaları yeterli" dedi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırıkkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title