Haberler

Keşap Fındık Üreticileri Birliği, Uluslararası Sertifikasyon Alıyor

Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanvekili Özer Akbaşlı, üyelerinin daha kaliteli fındık üretimi gerçekleştirmeleri adına dünya çapında önemli bir kuruluşla sertifikasyon işbirliğine gittiklerini söyledi.

Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanvekili Özer Akbaşlı, üyelerinin daha kaliteli fındık üretimi gerçekleştirmeleri adına dünya çapında önemli bir kuruluşla sertifikasyon işbirliğine gittiklerini söyledi.

Akbaşlı, bir otelde düzenlenen sertifikasyon tanıtım toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan birliğe üye üreticilerin "İyi Tarım" uygulaması kapsamında fındık üretimi yaptıklarını belirtti.

Halen birliğin iki sertifikaya sahip olduğunu ve bu sertifikalar çerçevesinde fındık üretimi yaptıklarını kaydeden Akbaşlı, "Dünyada kahve ve kakao sertifikasyonu yapan bir firma, Türkiye'de fındık ürününde de aynı uygulamayı başlattı. Pilot bölgeler seçti ve biz de birlik olarak bu firma ile çalışmaya karar verdik. Çünkü dünya genelinde etkin bir firma" dedi.

Firmanın sertifikasyonunu almak için 100 üreticilerinin başvurduğunu anlatan Akbaşlı, "Bu sertifikasyonu elde etmemiz bizim için önemli. Birliğimiz üyelerinin ürettiği fındıklar bu sertifikasyon sayesinde dünyaya daha iyi şartlarda ve daha kaliteli şekilde ulaşmış olacak. Böylelikle de üyelerimizin elde ettiği gelir de ona bağlı olarak artacaktır" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Özer Akbaşlı Keşap Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title