Haberler

Kaymakam Baştürk, Kotbo'yu Ziyaret Etti

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Kumluca Ticaret Borsasını (KUTBO) ziyaret etti.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Kumluca Ticaret Borsasını (KUTBO) ziyaret etti.

Kaymakam Baştürk, KUTBO Başkanı Fatih Durdaş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Durdaş, ilçenin ekonomik gücünün tarıma dayalı olduğunu, kendilerinin borsa olarak ilçedeki tarımsal ürünlerin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İlçede üretilen tarım ürünlerinin ihracatını artırma yönünde bazı girişimler yaptıklarını ifade eden Durdaş, özellikler yörede doğal olarak, kimyasal kullanılmadan üretilen ürünlerin tüketicilere anlatılması yönündeki çalışmaların yöre ekonomisine büyük katkı sağlayacağını anlattı.

Baştürk de kendisinin ilçede göreve yaklaşık 2 ay önce başladığını, ilçeyi tanımaya çalıştığını söyledi. Kumluca'nın Türkiye ve dünya üzerinde ürettiği tarımsal ürünleri dolayısıyla farklı bir yeri bulunduğunu kaydeden Baştürk, bu farklılığının ilçede üretim yapan çiftçiler, iş adamları ve sektör paydaşları tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Baştürk, şöyle konuştu:

"İlçemiz gerçekten güzel ve bir o kadar da doğal iklimi dolayısıyla şanslı. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırım. İlçemizin tarımının gelişmesi için herkesin taşın altına elini koyması lazım. Bu konuda sizler öncülük edin, bizler destek olalım. Fikirlerimizi, düşüncelerimiz, yaşadığımız ilçeye daha güzel neler katabiliriz diye ortaya koyalım."

"Kişi bilmediği şeyin düşmanıdır" diyen Baştürk, özellikle sera ürünlerinin üretiminde, tüketicide olan yanlış algının değiştirilmesi için doğru bilgilendirmenin çok önemli olduğunu, bu konuda yapılacak çalışmaların daha çok fayda sağlayacağını bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Canan Hançer Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title