Haberler

Karaman'da Turizm Çalıştayı

Karaman’da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Karaman Birinci Turizm Çalıştay’ı yapıldı.

Karaman'da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Karaman Birinci Turizm Çalıştay'ı yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen çalıştaya, Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Marka Kent Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen turizm acentelerinin yetkilileri katıldı.

MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, "Karaman Ticaret Odası ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yapılan bu çalıştayın amacının Karaman ilinin kültür ve inanç turizmi potansiyelinin tanıtılması olduğunu belirtti. Özellikle turizm yatırımcılarına seslenen Akman, turizm konusunda yatırım yapmak isteyenlerin acele etmelerini, iki yıl sonra yüksek ücretler ödeseler de yer bulamayabileceklerini söyledi.

Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay, "Son yıllarda Karaman turizmi konusunda çalışmaların hızla ilerlediğini, üretilen projelerle birlikte Karaman' ın turizm konusunda cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

Vali Murat Koca'da yaptığı konuşmada, "İnanç turizmi konusunda Karaman'ın büyük bir potansiyelinin olduğunu ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yaptığı, Karadağ Değle ve Üçkuyu bölgelerindeki kilise kazı çalışmaları sayesinde inanç turizminin artacağını" belirtti.

Çalıştayın ikinci oturumu Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve Mevka Uzmanlarının yaptıkları sunumlarla devam etti. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Toktay Ahmet Akman Murat Koca Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title