Haberler

İtfaiye Tatile Çıkacakları Uyardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, tatile çıkacak Ankaralıları yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, tatile çıkacak Ankaralıları yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, vatandaşlardan boş durumda bıraktıkları konut ve iş yerlerinde yangın ve su baskınlarına neden olabilecek durumları ortadan kaldırmalarını istedi.

Yaz tatilinde Başkenti kısa veya uzun süreli terk etmeyi planlayan tüm vatandaşların, döndükleri zaman beklenmedik kötü bir sürprizle karşılaşmamaları için basit ama gerekli önlemler alması gerektiğini vurgulayan Ceyhun, yangına neden olabilecek unsurların ortadan kaldırılmasının alınabilecek en kolay ve geçerli önlem olduğunu bildirdi.

Tatile çıkanların evlerinde kullandıkları tüm elektrikli aletleri prizden çıkartmaları, elektrik akımını şalterden kesmeleri gerektiğini belirten Karakuş, "Vatandaşların tatile çıkarken doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını da ana vanalarından kapatmaları can ve mal güvenliği açısından önemli. Oluşacak bir kaçakla birikecek gaz meydana getireceği patlama vahim sonuçlara neden olabilir.Tatile çıkarken önemli bir hususun da su musluklarının kontrol edilmesi. Yangından kaçayım derken, su baskını ile karşılaşmamak için açık ve arızalı musluk bırakılmamasına özen gösterilmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Karakuş, konut, iş yeriyle motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Ceyhun Tonguç Karakuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title