Haberler

İskenderun Belediye Başkanı Civelek'ten Ziyaret

Güncelleme:

İskenderun Belediye Başkanı Civelek, Hatay Muhtarlar Dernek Başkanı Gülcü'yü ziyaret etti.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü ve mahalle muhtarlarını ziyaret etti.

Civelek, ziyarete yaptığı konuşmada, yapılan hizmetlerle halka layık olmaya çalıştıklarını ve bunun bir gönülülük işi olduğunu belirtti.

Muhtarların kendi işlerini yaparken ekonomik veya bir takım yaptırım güçlerinin de olması gerektiğini ifade eden Civelek, yetkililerden muhtarlara işlerini daha iyi yapabilmeleri için bir takım hakların verilmesi gerektiğini söyledi.

Seçilmişlerin atanmışlardan bir farkının gönüllü olarak çalışmaları olduğunu vurgulayan Civelek, "Muhtarlara çok büyük bir saygım var. Çünkü muhtarların dışında tüm seçilmişler genelikle bir partinin mensubu olarak oday olurlar ve seçilirler. Ama muhtarlar hiçbir partiye üye olmadan direk kendileri bağımsız olarak adaylıklarını koyarlar ve seçilirler. Dolayısıyla her partiliden oy alırlar. Bu sebepten herkesin gönlünde olanlarsınız. Muhtarlar kendi mahallesine hakim olduğu için mahallede yapılması gerekenleri bir belediye başkanına göre daha iyi bilir. Tabiki muhtarların da bu işleri yaparken ekonomik veya bir takım yaptırım güçlerinin de olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü işlerini gönüllü yapıyor ama bir takım ihtiyaçları da oluyor. Bunu yetkililere belirtiyorum. Muhtarlara mutlaka daha yetki ve daha katkı sağlanmalı ki işini daha iyi görebilsin" diye konuştu.

Hatay'ın son zamanlarda sıkıntılı bir dönemden geçtiğini altını çizen Civelek, bu anlamda kentteki muhtarları birlikteliklerinden dolayı kutladığını kaydetti.

Gülcü de ziyareten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Hatay Muhtarlar Derneği'nin kuruldu 1,5 yıllık sürede 513 üyeye ulaştığını, Hatay'da bulunan birçok muhtarında derneğe katkı sağladığını belirtti.

Birlik ve beraberlik içerisinde bu oluşumun çoğaldığını ve güçlendiğini ifade eden Gülcü, birlikten kuvvet doğduğunu kaydetti.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen ise muhtarların her birinin kendi mahellelerinin birer belediye başkanı olduğunu, siyaseten uzak sadece kendi işine odaklanmaları gerektiğini söyledi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Osman Nuri Civelek Mahmut Gülcü İskenderun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title