Haberler

İlksan'dan, Depremde Ölen Öğretmenlerin Ailelerine Nakdi Yardım

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) depremde ölen öğretmenlerin ailelerine maddi yardımda bulundu.

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) depremde ölen öğretmenlerin ailelerine maddi yardımda bulundu.

İLKSAN'dan yapılan yazılı açıklamada, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Genel Müdür Mustafa Çağlayan ve Aidat Müdürü Kemal Türkoğlu'ndan oluşan heyet ilk olarak, Van depreminde hayatını kaybeden Adanalı öğretmen Tahir Ormanoğlu ve Güldane Erdal Köse'nin ailelerini ziyaret etti.

Van depreminde zarar gören üyeleri ile vefat eden üyelerinin varislerine yönelik kurum mevzuatı gereği çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyleyen Yılmaz, depremde can veren öğretmenlerin ailelerinin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Acıları paylaşmak istediklerini ifade eden Yılmaz, "Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. Acılar ancak birlik ve beraberlik içinde olunursa azaltılır. Şehit öğretmenlerimizin hikayeleri birbirinden acı. İLKSAN ailesi olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van ve Erciş depremlerinde Türkiye'nin 11 ilinden toplam 26 üyelerinin vefat ettiğini aktaran Yılmaz, daha ilk günden Van ve Erciş'e gittiklerini, oradaki üyeleriyle toplantılar yaptıklarını ve ihtiyaçlarını belirlediklerini kaydetti.

Ölen öğretmen Tahir Ormanoğlu'nun ailesine 11 bin lira ve Erciş depreminde hayatını kaybeden Güldane Erdal Köse'nin ailesine de 13 bin lira yardım yapıldığı belirtildi.

İLKSAN heyetinin ziyaretlerine Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer ve 3 Nolu Şube Başkanı Rıfat Çelik de katıldı.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title