Haberler

İl Tarım Komisyonu Üyesi Koçyiğit'ten Buğday Uyarısı

Balıkesir İl Genel Meclis ve Tarım Komisyonu Üyesi İsmet Koçyiğit, Balıkesir Bölgesindeki Buğday Üretiminde Verim Kaybı Yaşanabileceğine Dikkat Çekerek, Üreticinin Desteklenmesi İçin Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Alım Yapması Gerektiğini Söyledi.

Balıkesir İl Genel Meclis ve Tarım Komisyonu üyesi İsmet Koçyiğit, Balıkesir bölgesindeki buğday üretiminde verim kaybı yaşanabileceğine dikkat çekerek, üreticinin desteklenmesi için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım yapması gerektiğini söyledi.

Bandırma'da düzenlediği basın toplantısında bölge tarımı hakkında bilgi veren İsmet Koçyiğit, geçen yıl kuraklıktan dolayı Bandırma, Gönen, Manyas bölgelerinde büyük verim kayıpları yaşandığını ifade ederek, bu yıl ise gübre fiyatlarındaki artış sebebiyle çiftçinin yeterince gübre kullanamadığını ve bunun verim kaybına yol açabileceğini söyledi. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) çiftçiden buğday alımı yaparak üreticiyi desteklemesini talep eden Koçyiğit, "Haziran ayı ülkemizin temel gıdaların olan buğdayın bölgemizde hasat mevsimidir. Geçen yıl küresel ısınmadan dolayı çok büyük üretim kayıpları yaşandı. Bölgemizde geçen yıl kuraklıktan dolayı yaşanan verim kaybının bu yıl da geldiğini düşünüyorum. Çünkü yüzde 100'ü geçen oranda gübre zamlandığı için çiftçiler yeterince gübre kullanamadı. Üreticilerin üretebilir konuma gelmesi lazım. Bu yıl da üretici buğdaydan para kazanamazsa ve ürününü satamazsa gelecek yıl bölgemizde buğday ekecek çiftçi bulamayabiliriz. TMO'nun alım yapmasını talep ediyorum" dedi.

(MEY-MŞ) 23.05.2008 16:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title