Haberler

Iğdır'ın Kuşları Kitabı Öğrencilerle Buluştu

Iğdır'ın kuşları kitabı öğrencilerle buluştuIĞDIR - Iğdır'ın Biyoçeşitliliği ve Doğadaki Besin Zincirini anlatan kitap öğrencilere dağıtıldı.

Iğdır'ın kuşları kitabı öğrencilerle buluştu

IĞDIR - Iğdır'ın Biyoçeşitliliği ve Doğadaki Besin Zincirini anlatan kitap öğrencilere dağıtıldı.

Iğdır merkez İnönü Ortaokulu'nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından kaleme alınan " Iğdır'ın Biyoçeşitliliği ve Doğadaki Besin Zinciri" isimli kitap düzenlenen etkinlikle öğrencilere dağıtıldı.

Özellikle çocukların yaban hayatı ve çevre sevgisiyle hassasiyetlerini arttırmak amacıyla yapılan bir sosyal faaliyet olduğunu belirten Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Başta Leylek olmak üzere, çocuklarımızın Ağrı Dağı eteklerinde yetişen endemik bitki türleri ve bölgemize özgü kuşları tanıması için yapılan bir faaliyet. Biliyoruz ki leyleklerimizin neredeyse yarıya yakını artık Iğdırlı oldu. Bu nedenle göçmen kuş olmaktan çıkıp, bize özgü yerel leylekler oldular. Bu kuşlara biz çok güzel ev sahipliği yapıyoruz. Buradan Iğdır kamuoyu ve Iğdır halkına teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Zeynepnur Özayyıldız isimli öğrenci ise, "Derslerime yardımcı olabilecek ve Iğdır'ın yaban hayatı hakkında çok bilgili bir kitap. Bitki, hayvan ve kuşları tanıdım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mete Türkoğlu Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title