Haberler

Hüngür hüngür ağlayan kadına bir inek de valilikten

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ve yamaçtan düşerek telef olan tek geçim kaynağı ineğinin başında saatlerce hüngür hüngür ağlayan 6 çocuk annesi Nafiye Bilican'a Hakkari Valisi idris Akbıyık ve Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit tarafından inek hediye edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ve yamaçtan düşerek telef olan tek geçim kaynağı ineğinin başında saatlerce hüngür hüngür ağlayan 6 çocuk annesi Nafiye Bilican'a Hakkari Valisi idris Akbıyık ve Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit tarafından inek hediye edildi.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Akocak köyünün Köşk mezrasında yaşayan Bilican ailesinin tek geçim kaynağı olan inek, 300 metre yükseklikten düşerek telef olmuştu. Evlerinin tek geçim kaynağı olan ineğinin telef olmasıyla yıkılan şeker hastası Nafiye Bilican, 1 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye 4 saat boyunca torununun yardımıyla yürüyerek ulaşmıştı. Gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına boğulan Nafiye Bilican, oturduğu yerde saatlerce uzaktan ineğini seyrederek hüngür hüngür ağlaması ise görenlerin yüreklerini dağlamıştı.

Konunun bildirilmesi üzerine Hakkari Valisi İdris Akbıyık ve Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit tarafından gönderilen inek, Hakkari Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan tarafından Nafiye Bilican'a teslim edildi. Çok mutlu olduğunu ifade eden Nafiye Bilici, "Malum birkaç gün önce tek geçim kaynağım olan ineğim düşerek telef olmuştu. O acıya katlanmak zordu, günlerce ağladım. Benim sesimi duyan vali ve kaymakam bana yardım eli uzattı. Bugün onların bu hediyesi dünyalara bedel. Bu güzel desteğinden dolayı Valimiz İdris Akbıyık'a, Yüksekova Kaymakamı Çimşit'e, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan'a, Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit'e ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Benim mutluluğuma sebep oldular, Allah herkesten razı olsun" dedi.

Nafiye Bilican'ın mutluluğunun kendilerini memnun ettiğini belirten Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan ise "Akocak köyünün Köşk mezrasında yaşayan Nafiye annemizin ineğinin uçurumdan düşerek telef olmasının basına yansımasıyla valimiz derhal bizi arayarak Nafiye annemizin sıkıntısını gidermemiz konusunda emir ve talimat verdi. Biz de kaymakamımızla, İlçe müdürümüzle istişare ettik ve hemen bir inek temin ettik. Valimizin talimatı üzerine buraya gelip ineğimizi Nafiye annemize teslim ettik. İnşallah bu inek kendisine bereketli olur, nice günlerde kullanır. Nafiye annemize bu desteği sağlayan valimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ninesinin mutluluğuna sebep olanlara teşekkür eden Samet Polat Bilican da, "Birkaç gün önce ninemin çok sevdiği ineği dağdan düşerek telef olmuştu. Hepimizi derinden üzdü. Sağ olsun bugün valimiz, kaymakamımız tarafından bir inek hediye edildi. Ninemin bu isteğini yerine getiren herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık da inek teslimi sırasında cep telefonuyla görüntülü olarak Nafiye Bilican'ı arayarak bir süre görüştü. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İdris Akbıyık Yüksekova Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title