Haberler

Hemşehri Dernekleri Festivali Ertelendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Kent Konseyi ve Hemşehri Dernekleri Platformu tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenmesi planlanan ve tüm hazırlıkları tamamlanan Hemşehri Dernekleri Festivali ülkemizde son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Kent Konseyi ve Hemşehri Dernekleri Platformu tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenmesi planlanan ve tüm hazırlıkları tamamlanan Hemşehri Dernekleri Festivali ülkemizde son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Son aylarda ülkemizin farklı bölgelerinde gerçekleşen terör olayları tüm yurtta olduğu gibi Manisa'da da üzüntüyle karşılandı. Bu çerçevede Manisa'da çeşitli illerden gelen derneklerin katılımıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen Hemşehri Dernekleri Festivali ileri bir tarihe ertelendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Hemşehri Dernekleri Platformu Dönem Başkanı İsa Özdemir ve festivalde yer alan dernek başkanları ilgili konu üzerine bir açıklama gerçekleştirdi.

DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Konuya yönelik bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu,"Son zamanlarda hain terör örgütünün saldırıları sonucu onlarca kahraman evladımızı şehit verdik. Yaşanan bu olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Bu açıdan ülkemizin geçtiği hassas dönem dolayısıyla Manisa'da çeşitli illerden gelen derneklerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Hemşehri Dernekleri Festivali'ni tüm hemşehri derneklerimizin de ortak kanaatiyle ileri bir tarihe erteledik. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmakla mükellef olduğumuzun bilinciyle bu önemli kararımızı tüm vatandaşlarımızın anlayışla karşılayacağına şüphem yoktur. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

KARAR ORTAK KANAATLE ALINDI

Hemşehri Dernekleri Platformu Dönem Başkanı İsa Özdemir ise, son aylarda ülkemizin farklı bölgelerinde gerçekleşen terör olaylarını büyük üzüntüyle karşıladıklarını belirterek," Birlik ve beraberlik içerisinde Manisa'ya farklı illerden gelen derneklerin katılımıyla, her yıl artan bir coşkuyla Hemşehri Dernekleri Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere eli kanlı terör örgütünün hain saldırıları sonucu son aylarda onlarca kahraman evladımızı şehit verdik. Yaşanan bu olaylarda hepimizi derinden yaralamıştır. Yaşanan bu acıların ardından, ülkemizin geçtiği bu hassas dönemde Hemşehri Dernekleri Festivali'ni gerçekleştirmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle festivalde yer alan tüm hemşehri derneklerimizin ortak düşüncesiyle Hemşehri Dernekleri Festivali'ni ileri bir tarihe erteledik" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sevil Şekercioğlu Yerel Haberler

title