Haberler

Hakkari: Hakkari'de Çevre Haftası Etkinlikleri

Hakkari Belediye Başkanlığı ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Çevre Haftası' etkinlikleri kapsamında başlatılan 'Temiz Bir Hakkari İçin El Ele' kampanyasında, cadde ve sokaklarda biriken çöpler toplanmaya başlandı. Hakkari'de misafir olarak bulunan İsviçreli bir bayan turist de kampanyaya destek vererek, il ve ilçe belediye başkanlarıyla sokaklarda çöp topladı.

Hakkari Belediye Başkanlığı ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Çevre Haftası' etkinlikleri kapsamında başlatılan 'Temiz Bir Hakkari İçin El Ele' kampanyasında, cadde ve sokaklarda biriken çöpler toplanmaya başlandı. Hakkari'de misafir olarak bulunan İsviçreli bir bayan turist de kampanyaya destek vererek, il ve ilçe belediye başkanlarıyla sokaklarda çöp topladı.

Bugün sabah saatlerinde Belediye Başkanlığı binası önünde toplanan vatandaşlar kampanya hakkında bilgilendirilerek, kendilerine 40 bine yakın poşet ve eldiven dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında daha temiz ve düzenli kent için çöp toplama kampanyası başlattıkları bildirdi. Doğaya saygı göstererek, çevreyi temiz tutmak için başlattıkları kampanya kapsamında şehrin değişik cadde ve sokaklarının yanı sıra mahallelerde de çöp toplayacaklarını kaydeden Tekçe, 2 yılık süre içersinde halktan almış oldukları çöp, emlak ve benzeri vergilerde yüzde 150'lik artış sağlandığını ifade etti. Geçen 2 yıllık süre zarfında temizlik birimlerinde çalışan araç sayısını 5'ten 9'a çıkarttıklarını dile getiren Tekçe, çöp sorununu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ve kampanyanın 9 Haziran Cuma gününe kadar süreceğini aktardı. Vatandaşlardan çöplerini araçların geçtiği noktalara bırakmalarını da isteyen Tekçe, halkın bu konuda duyarlı davranarak kendilerine destek vermelerini istedi.

Belediye Başkanı Metin Tekçe, yaptığı konuşmanın ardından kendilerine destek veren Yüksekova İlçesi Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı Hurşit Tekin, İl Çevre ve Orman Müdürü Ayşe Okay, bazı parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu çalışanları, vatandaşlar ve öğrencilerle şehrin değişik noktalarına dağılarak çöp topladı. Hakkari'de misafir olarak bulunan İsviçreli Hayder isimli bayan turist de kampanyaya destek vererek çöp topladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title