Haberler

Mehterli 29 Ekim töreni Zonguldak'ı karıştırdı! Vali'den tepkilere "Çav Bella" göndermeli yanıt

Güncelleme:

Zonguldak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında mehter takımının akşam gerçekleştirilen Fener Alayı'nda da yer almasının eleştirilmesi üzerine gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mustafa Tutulmaz, "Mehter akşam olur muymuş ya da işte Ferdi Tayfur'dan türkü söylenir miymiş kusura bakmasınlar. Bu halkın Ferdi Tayfur'a da İhtiyacı var, mehtere de ihtiyacı var. Biz sadece kapalı salonlarda Çav Bella ile Cumhuriyet kutlamıyoruz" dedi.

Kentin tanıtımında önemli rol oynayacak olan projeleri inceleyen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarındaki akşam düzenlenen fener alayına mehter takımının eşlik etmesi ve sahnede uzun süre kaldığı yönündeki iddiaların sorulduğu Vali Mustafa Tutulmaz, son yılların en coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Mehterli 29 Ekim kutlaması eleştirilerine Vali'den yanıt: Biz sadece Çav Bella ile Cumhuriyet kutlamıyoruzZonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz.

"MARJİNAL GRUPLAR COŞKUMUZU BALTALAMAK İSTEDİ"

Vali tutulmaz, herkesin coşkuya katkı sağladığına dikkat çekerek "Cumhuriyet Bayramı'nı son yılların en coşkulu Cumhuriyet Bayramı olarak kutladık. Bunu da siz gazeteciler ilk sayfalarınıza büyük puntolarla 'Cumhuriyet coşkusu' olarak yansıttınız. Bu Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasında en büyük rol halkımızın bayrama sahip çıkmasıydı. Sokaklara halkımız döküldü. Bir taraftan da kamu kurum ve kuruluşlar Valiliğimizin organizasyonunda hep bir elden bu coşkuya katkı sağladı. Gerçekten bütün herkes son yılların en büyük en coşkulu Cumhuriyet Bayramıydı dediler. Şimdi böyle çok güzel bir bayram kutlarken Cumhuriyetin ruhuna uygun bir şekilde Bayram kutlarken Cumhur ne demek halk demektir. Halkın katıldığı bir bayram kutlarken bazı 'marjinal gruplar' diyorum ben. Bu marjinal gruplar bu coşkuyu baltalamak istediler.

Mehterli 29 Ekim kutlaması eleştirilerine Vali'den yanıt: Biz sadece Çav Bella ile Cumhuriyet kutlamıyoruz

"HALK NE İSTERSE O OLUR"

Nasıl baltalamak istediler. 'Mehter akşam olur muymuş?' ' Ferdi Tayfur'dan türkü söylenir miymiş?' Kusura bakmasınlar. Bu halkın Ferdi Tayfur'a da İhtiyacı var, mehtere de ihtiyacı var. Biz sadece kapalı salonlarda Çav Bella ile Cumhuriyet kutlamıyoruz. Biz Cumhuriyeti halkımızla kutluyoruz. Halkımız mehter istiyorsa mehter olur halkımız Ferdi Tayfur isterse Ferdi Tayfur olur. Bu bu kadar basit ayrıca mehter gündüz törende vardı, bu coşkunun bir parçası da Mehter'di. Mehter orada çaldı Bayrak, Türkiye marşı çaldı. Eğer Bayrak Marşı'ndan rahatsızlık duyan varsa Türkiye Marşından rahatsızlık duyan varsa kusura bakmasınlar bu ülkede bayrak marşı da Türkiye Marşı da çalınacaktır. Kusura bakmasınlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferdi Tayfur Fenerbahçe Zonguldak Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

Kemal Y:

çav bella isteyenler defolup gitsin. Mecbur muyuz bunların ağız kokusunu çekmeye

45
31
yanıtYanıtla
ERKAN :

işte klasik bir seçmen profili. adam milleti gaza getirmek işi çav bellaya bağlamış sende gaza gelmişsin Allah Allah Allah atağa kalkmışsın. Peki millet mecbur mu senin şu ayrıştırıcılı ağız kokunu çekmeye

yanıt27
yanıt28
Yalan Dünya:

Atatürkün bir osmanlı askeri olduğunu bilmeyerek/unutarak mehterden kıl kapanlar sadece Atatürkü kendilerine simge yapanlardır.

21
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title