Haberler

Gümüşhane'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obezite ve sigaraya dikkati çekmek için düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne' protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obezite ve sigaraya dikkati çekmek için düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne' protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Vatandaşların sağlıklı bir yaşam için temel araçlardan birisi olan fiziksel aktiviteye dikkati çekmek için düzenlenen yürüyüş Zafer Meydanında halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başladı.

Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, kurum personeli, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş Zafer Meydanı, Gümüşhane- Erzurum karayolu, Atatürk Caddesi ve Kıbrıs Caddesi Toplum Sağlığı Merkezi önünde son buldu.

Öğrencilerin ellerinde sigara ve fiziksel aktiviteyle ilgili mesajların yer aldığı pankart taşıdıkları yürüyüş sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mayda, yürüyüşün obezite ve sigarayla mücadele kapsamında düzenlendiğini söyledi.

Yürüyüşe katılımın yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Vali Mayda, "Amacımız iyice hareket kapasitesi azalan çocuklarımızın ve insanlarımızın biraz daha hareketli yaşamalarını sağlamak. Bunu sağladıkça biz hem fiziki anlamda hem de psikolojik anlamda halkımızın daha sağlıklı olmasını hedefliyoruz. Özellikle sigarayla mücadelede dünya çapında bir başarı söz konusu oldu. Bizlerde il düzeyinde onu sağlamaya çalıştık. Aynı şekilde de yoğun bir hareketle sağlıklı nesillere kavuşalım istiyoruz. Bunun da bir başlangıç olmasını diliyoruz. Her gün artan bir aktivite ile toplumumuzun sağlıklı olmasını diliyoruz." dedi.

Fiziksel aktivitenin artırılmasının sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak,

sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Yetişkinler için haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddetle fiziksel aktivite yapılmasının sağlığın korunması, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için gerekli olduğunu belirten Pehlivan, Türkiye genelinde erkeklerin yüzde 67,6'sı, kadınların yüzde 76,5'i, toplam nüfusun ise yüzde 71,9'unun egzersiz yapmadığına dikkati çekerek, herkesi fiziksel aktiviteye davet etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Canlı Emre Boşnak Gümüşhane Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title