Haberler

Gümüşhane'de Barajlar Yeni İstihdam Alanları Olacak

istihdama katkı sağlaması için proje hazırlandı.projesinin tanıtım toplantısı, Kürtün ilçesinde yapıldı.

Harşit Çayı'nın Gümüşhane sınırları içerisinde aktığı bölümde ard arda yapılan 2 baraj gölünün

istihdama katkı sağlaması için proje hazırlandı.

Kürtün ve Torul İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin SODES kapsamında hazırladıkları "Barajlarımızda Yeni İstihdam Alanları"

projesinin tanıtım toplantısı, Kürtün ilçesinde yapıldı.

Toplantıya, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Kürtün ve Torul kamu-kurum müdürleri, kursiyerler ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müdürü Irkın, Karadeniz Bölgesi'nin çok sayıda akarsuya sahip olması dolayısıyla, bölge yatırımcılarına kültür balıkçılığı odaklı, oldukça yüksek bir potansiyel sunduğunu söyledi. Gümüşhane'nin Kürtün ve Torul ilçelerinde birer baraj gölü bulunduğunu ifade eden Irkın, bu göllerde üretim izni verilen 20 işletmede toplamda yılda 4 bin 500 ton üretim kapasitesi bulunduğunu belirterek "Diğer yandan ciddi derecede işsizlik sorunu bulunan bölgemizde, son yıllarda gelişen bu sektörde girişimcilik ruhunun kazandırılması amacıyla Kürtün ve Torul İlçe Gıda Tarım ve Havyan Müdürlüklerinin ortaklaşa hazırlayıp sunduğumuz SODES projesi kabul görmüş olup, uygulama safhasına gelmiştir. Projede asıl amacımız Kürtün ve Torul İlçelerinde kültür balıkçılığını yaygınlaştırmak, halkı bu konuda bilinçlendirmek ve ilçelerimizde yaşanan işsizlik konusunda istihdam sağlamaktır. Projemiz bir eğitim projesi olduğundan toplamda 30 kursiyere 4 ay süreli su ürünleri yetiştiriciliği hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Irkın Gümüşhane Kürtün Torul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title