Haberler

Gölhisar Belediyesi, TAKBİS Protokolü İmzaladı

Güncelleme:

Gölhisar Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arasında, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi protokolü imzalandı.

Gölhisar Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arasında, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Ramazan Canural, gazetecilere yaptığı açıklamada, TAKBİS ile bilgi ağının genişleyeceğini, vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmetler sunulabileceğini söyledi.

Yeni uygulama ile maddi ve zaman kaybının önüne geçeceklerine işaret eden Canural, şu bilgileri verdi:

"İş yeri açma ruhsatı, ilan, reklam, emlak vergileri, kamu mallarının tespiti ile her türlü tapu işleminde Tapu Müdürlüğü ile sürekli yazışmalarımız oluyordu. Bu prosedürler, hem zaman hem de maddi kayıplara yol açıyordu. Tapu ve Kadastro Bilgi sistemiyle işlemler, internet üzerinden daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilecek."

İmar ve Şehircilik Müdürü Fatih Kayacan ise güncel tapu verilerinin artık belediye tarafından anında görülebileceğini bildirdi.

Kayacan, "Sistem sayesinde vatandaşların işlemlerini tamamlayabilmek için tapuya giderek, güncel tapu bilgilerini onaylattırıp tekrar belediyeye geri getirmelerinin önüne geçilecek" dedi. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Canural Fatih Kayacan Gölhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title