Haberler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

BBP Genel Başkan Yardımcısı Karacan."Eylemler ilk olarak belki son derece demokratik ve masumane olarak ortaya çıkmıştı ama sonrasında radikal gruplar bunu fırsata çevirdi".

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Eylemler ilk olarak belki son derece demokratik ve masumane olarak ortaya çıkmıştı ama sonrasında radikal gruplar bunu fırsata çevirdi" dedi.

BBP İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Karacan, son günlerde Gezi Parkı odaklı gelişmelerin dünya gündeminde de yer aldığına işaret etti.

"Eylemler ilk olarak belki son derece demokratik ve masumane olarak ortaya çıkmıştı ama sonrasında radikal gruplar bunu fırsata çevirdi" diyen Karacan, bu yolla insanların milli ve manevi değerlerine saldırılar da yapıldığını kaydetti.

Karacan, olaylarda muhafazakar kesimin hakarete uğradığını ifade ederek, Türkiye'nin zafiyetlerinden faydalanmak isteyen dünyadaki bazı güçlerin de harekete geçerek bir sonuç elde etmeye çalıştığını bildirdi.

Hükümetlerin en önemli görevinin ülkenin huzurunu sağlamak olduğunu belirten Karacan, şunları söyledi:

"Yok yere bir kriz çıkarılmıştır, bu krizin ülkeye maliyeti oldukça fazla olmuştur. Geçtiğimiz günlerde Derince'de bir olay yaşanmış. Oradaki bir caminin çay ocağı taşlanmış, vatandaşlara saldırılar olmuş. Bu meselenin psikolojik ve sosyolojik boyutlarını es geçerek meseleyi sadece siyaset düzleminde değerlendirmekle kalırsa hükümet, bence çok önemli meseleyi ıskalamış olacak. Yaşadığımız coğrafyadan dolayı dünyadaki bütün ülkelerden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var." - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Büyük Birlik Partisi Bayram Karacan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title