Haberler

Genel Seçime Doğru

CHP Giresun Milletvekili Adayı Aykut Gezmiş, fındık üreticilerini cezalandıran değil baş tacı eden bir iktidar olacaklarını söyledi.

CHP Giresun Milletvekili Adayı Aykut Gezmiş, fındık üreticilerini cezalandıran değil baş tacı eden bir iktidar olacaklarını söyledi.

Gezmiş, Keşap ilçesindeki seçim çalışmalarında bazı mahalle ve köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Gezmiş, 2005 yılında 7, 5 lira olan fındık fiyatının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2006 yılının Haziran ayında Giresun, Ordu ve Trabzon'da yaptığı konuşmalarla 2 liraya kadar düşmesini sağladığını iddia etti.

Geçmiş yıllardaki fiyatlara bakıldığında bugün fındığın en az 10 lira olması gerektiğini savunan Gezmiş, "2005 yılında iş başında olan FİSKOBİRLİK Yönetimi sayesinde 7, 5 liraya kadar çıkan fındık fiyatları adeta Başbakanın baş danışmanı olan Cüneyd Zapsu'nun istekleri doğrultusunda özel bir çabayla bir yıl içinde 2 liraya kadar düşürülmüştür. Başbakan, bu politikalara uygun olarak Giresun, Ordu ve Trabzon'da yaptığı konuşmalarla birlik yönetimini açıkça kamuoyu önünde suçlamış, bankalara açık çağrı yaparak kredi verilmemesi gerektiğini söylemiştir. Bunun üzerine serbest piyasada hızla düşüşe geçen fındık fiyatları 2 liraya kadar gerilemiştir" dedi.

Gezmiş, Başbakan Erdoğan'ın açık ve sert tavırları nedeniyle geri adım atan bankalardan kredi alamayan FİBKOBİRLİK yönetiminin, borçlarını ödemek ve yeni sezona kaynak yaratmak için bir miktar fındık satmaya hazırlanırken, yine Başbakanın yaptığı konuşmalardan dolayı düşen fındık fiyatları nedeniyle birliğin stoklarındaki fındığın değerinin gerilediğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

"FİSKOBİRLİK'in yaşadığı bu süreçle birliğin gerçekleşmiştir. Bir anlamda FİSKOBİRLİK'i, Başbakanın 2006 yılında yaptığı konuşmalar batırmıştır. CHP ile halkın iktidarını kuracağız. Fındık üreticisini cezalandıran değil baş tacı eden bir iktidar olacağız. 1938 yılında babalarımızın kurduğu FİSKOBİRLİK'i aktif ve dinamik hale getirerek ayağa kaldıracağız. Dünyanın en güzel fındığını yetiştiren bu bölgeyi fındık üssü haline getireceğiz. Fındık borsasını Hamburg'tan alarak bu bölgeye kuracağız. Fındığa dayalı sanayiyi teşvik ederek bu bölgeye çikolata fabrikaları kurulmasını sağlayacağız. Fabrika kapatan değil fabrikalar açan, işsizliği çözen bir iktidar olacağız. "

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title