Haberler

Geleneksel Osmaniye Osb Ekonomi Zirvesi

Sanayi şehri olma yönünde hızla ilerleyen Osmaniye'nin teknoloji üssü ilan edilmesi için girişimlerin devam ettiği bildirildi.

Sanayi şehri olma yönünde hızla ilerleyen Osmaniye'nin teknoloji üssü ilan edilmesi için girişimlerin devam ettiği bildirildi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonunda gerçekleştirilen "2. Geleneksel Osmaniye OSB Ekonomi Zirvesi"ne, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Aralot, gazetenin yazarları Kenan Mortan ve İlter Turan ile Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin konuşmacı olarak katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, Osmaniye'nin sanayi şehri olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bölgemizi, öncelikli dönüşüm eylem planları doğrultusunda ihracat, inovasyon, arge ve marka ile üniversite sanayi işbirliği çatısı altında teknoloji üssü ilan edilmesi çalışmalarına başladık. Bölgemizin bir endüstri şehri olması sebebiyle dünyadaki gelişen teknolojileri bölgemizde uygulamayı bu sayede elde etmiş olacağız."

Zirvenin Osmaniye'nin gelişimi için büyük önem taşıdığının altını çizen Tosyalı, katılımcılara ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Moderatörlüğünü Osman Saffet Aralot'ın yaptığı zirvede, Prof. Dr. İlter Turan, "Avrupa siyasetindeki yeni akımlar", Prof. Dr. Kerem Alkin "Küresel kriz 5. yılı geride bırakırken dünya ekonomisindeki temel sorunlar", Prof. Dr. Kenan Mortan ise "Osmaniye ve Organize Sanayi Bölgesi" konularında konuştular.

Zirvesinin son bölümünde, Osmaniye Valisi Kerem Al, konuşmacılara plaket verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Kenan Mortan İlter Turan Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title