Haberler

Gaziantep'te 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Gaziantep'te düzenlenen 2.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali yerli ve yabancı tiyatro grupları üyelerinin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Gaziantep'te düzenlenen 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali yerli ve yabancı tiyatro grupları üyelerinin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale katılan tiyatrocular, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu önünden Masal Parka kadar kortej eşliğinde yürüdü. Palyaçolar ve görevlilerce çocuklara balon dağıtılan yürüyüşte çocuklar çeşitli kostümler giyinmiş oyunculara büyük ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Sema Marangoz, festivale yerli ve yabancı gruplarının katıldığını belirtti.

Çocuk tiyatroları gibi çocuklar için yapılan tüm etkinlikleri önemsediklerini ifade eden Marangoz, "Ayrıca dramanın, tiyatronun çocukların gelişiminde hayata bakış açılarında önemli katkılar verdiğini düşündüğümüz için bu festivalimize ayrı bir önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Marangoz, yaptıkları festivallerin sürdürülebilir olmasına dikkat ettiklerini kaydetti.

Festivalda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları "Dostum Şifo", Van Devlet Tiyatrosu "Kurşun askerin utancı", Pınar Çocuk Tiyatrosu "Alaaddin'in sihirli lambası", Kara Kedi Sanat "Evi Fiko'nun kulübesi", K.K.T.C Lefkoşa Tiyatrosu "İki Bavul Dolusu,İsveç'ten Lucy Circus Disciple "Bozuk teknoloji", Polanya'dan Andersen Tiyatrosu "Karlar kraliçesi", Hollanda'dan de Stilte

"Delifişek", İspanya'dan The Minusmal Puppet Projekt "Sadece Clara2 adlı oyunları sahneleyecek. Fstivalde ayrıca Kara Kedi Sanat Evi, kukla ve oyuncak atölyesi aracılığıyla gösteriler sunacak.

Festival 9 Mayıs'a kadar sürecek.

Yayıncı: Ömer Fansa - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Onat Kutlar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title