Haberler

Gaziantep Milletvekili Erdoğan, Irak'ta Merinos Açılışına Katıldı

Çeşitli temaslar ve açılışlara katılmak üzere Irak'a giden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile beraberindeki sanayici ve iş adamlarından oluşan heyet, Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimine bağlı Diana (Soran) kentinde Merinos Halı...

Çeşitli temaslar ve açılışlara katılmak üzere Irak'a giden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile beraberindeki sanayici ve iş adamlarından oluşan heyet, Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimine bağlı Diana (Soran) kentinde Merinos Halı Mobilyası mağaza açılışına katıldı.

Türk markalarının farklı ülkelerde zincirler oluşturmasının önemine değinen Gaziantep Milletvekili Erdoğan "Markalarımız dünya standartlarını zorluyor. Başka ülkelerde mağazalar zinciri kurmak ve kendi markasıyla iş yapmak çok önemli" dedi.

Irak'a birçok Türk markasının girişini ve büyümesini sağlayan Öz Midyat İthalat İhracat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci distribütörü olduğu Merinos Halı Mobilya mağazalar zincirini açmaya devam ediyor.

Kuzey Irak'ın çeşitli kentlerinde Merinos Halı Mobilya Mağaza konseptine uygun mağazalar açılışı gerçekleştiren Demirci Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın da katılımı ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimine bağlı Diana'da (Soran) muhteşem bir mağaza açılışı yaptı.

Büyük ilginin olduğu açılışa AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Irak Parlamentosu Milletvekili Azad Abubaker Zaynal, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Parlamentosu Milletvekili Kadir Hasan Sosan, İş Adamı Halim Acar ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan "Sadece Irak değil, dünyanın birçok ülkesinden Türk markalarının mağaza zinciri açmalarından dolayı çok mutluyum. Merinos Halı Mobilya markası ve kalitesiyle sektöründe kendisini dünya standartlarının üzerinde bir noktaya taşımayı başarmış ülkemizin gurur kaynağı bir markadır. Bugün bu bölgede 9. mağazanın açılışını yapıyoruz. Markalarımızın Irak'a girmesi ve bu ülkede zincirler oluşturması modern mağazacılık anlayışı ve kültürünün de bu bölgelerdeki gelişiminde önemli rol oynuyor. 20 yılı aşkın bir süredir Irak'ta Türk markalarının gelişimine katkı sağlayan Merinos Irak Distribütörü Öz Midyat İthalat ve İhracat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci'yi kutluyorum. 2023 hedeflerimize ulaşabilmemizde bu açılışların ve mağazalar zincirinin büyük önemi vardır. Bu gün Merinos ve birçok markamız başka ülkelerde kendi markalarıyla mağazalar açarak sektörlerinde önemli adımlar atmaya başlamıştır" diye konuştu.

Türkiye'de fason üretim yerini marka üretimine bırakmaya başladığını belirten Erdoğan, "Bu ülkemiz için ve sanayimiz için gurur verici bir olaydır. Diğer taraftan modern mağazacılık anlayışı ile Irak'ta büyüyen markalarımız beraberinde önemli istihdamlarda sağlamaktadır. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Açılışa katılan Irak Parlamentosu Milletvekili Azad Abubaker Zaynal ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Parlamentosu Milletvekili Kadir Hasan Sosan, Merinos Halı Mobilya mağazalar zincirinin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ve modern Irak'ın gelişmesinde model olmayı başaracaklarını ifade etti.

Açılan mağazanın kendileri ve ülkeleri için önemli bir yatırım olduğuna değinen Irak Parlamentosu Milletvekili Azad Abubaker Zaynal, "Türkiye bizim için büyük önem taşıyan bir ülke. Gelişmemizde ve kalkınmamızda model aldığımız Türkiye'nin her türlü sanayi ürünü de insanlarımız tarafından sevilerek ve tercih edilerek kullanılıyor. Merinos Halı Mobilya mağazalar zincirindeki Diana kentinde açılan bu modern mağazanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Irak'ta birçok sektörde faaliyet gösterdiklerini, özellikle inşaat ve inşaat ürünleri alanında Türkiye'den önemli birçok markanın Irak pazarında yer bulmasında önemli görevler üstlendiklerine dikkat çeken Öz Midyat İthalat İhracat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, "Bugün çok mutluyuz. Merinos Halı Mobilya mağazalar zincirinde Irak'ın kuzeyinde yeni bir halka ekliyoruz. Önümüzdeki günlerde açılışlarımız sürecektir. Bu hafta üç ayrı mağaza daha açarak hizmete sunacağız. Mobilya ve Halı sektöründe en büyük ihracatın yapıldığı ülkeler arasında Irak ve özellikle Kuzey Irak Bölgesi yer almaktadır. Sağladığımız istihdam yanında Türkiye'nin bu sektörle ilgili ihracatının artışına da önemli katkılar sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kuzey Irak Kürt yönetimine bağlı olan Diana (Soran) kentinin en modern mağazası unvanını alan Merinos Halı Mobilya mağazasının açılışı gerçekleştirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Erdoğan Merinos Halı Gaziantep Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title