Haberler

Erü'de İnşa Edilen Anne Evinin İşletilmesi Protokolü İmzalandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi yanına hayırsever Fevzi Mercan tarafından yaptırılan Anne Evinin, Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından işletilmesine ilişkin protokol, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile Vakıf Başkanı Ahmet Hasyüncü tarafından imzalandı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi yanına hayırsever Fevzi Mercan tarafından yaptırılan Anne Evinin, Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından işletilmesine ilişkin protokol, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile Vakıf Başkanı Ahmet Hasyüncü tarafından imzalandı.

Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Hasyüncü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yetim, Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ve Prof. Dr. Murat Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Güneş ile Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı yöneticileri katıldı.

Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri'nin hayırseverlikte Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini belirterek, üniversitenin kadrolu hayırseveri olarak gördükleri hayırsever Fevzi Mercan'a, Anne Evi'nin binasını yaptırmasından dolayı teşekkür etti.

Rektör Keleştemur, "Üniversitemiz Çocuk Hastanesi yanına inşa ettirilen ve 3 kattan oluşan Anne Evi, müstakil bina olması nedeniyle Türkiye'de bir ilk. Burası Kayseri dışından gelen ve yenidoğan çocuklarını üniversite hastanesinde tedavi ettiren annelerin barınma, yemek gibi sosyal ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacak. İşletmeciliğini Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı'nın yapacağı Anne Evi'nin tüm Türkiye'ye örnek teşkil edeceğine inanıyoruz" dedi.

Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Hasyüncü ise yaptığı konuşmada, Türkiye'de vakıfçılık geleneğinin öneminden bahsederken, kendi vakıflarının da atalarımızın vakıfçılık geleneğinin bir örneğini teşkil ettiğini kaydetti.

Hasyüncü, "1989 yılında kurulan Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfımız, Türkiye'de bir ilke imza atarak Ahmet Karamancı misafirhanesini işletmeye başladı. Kayseri dışından tedavi için ilimize gelen maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarının kalacak yer ve yemek ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayan Ahmet Karamancı Misafirhanemizdeki uygulamamız, 2009 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödüle layık görüldü. Bizden sonra birçok ilde benzeri uygulamalar başladı. Biz gururluyuz ve sevinçliyiz. Türkiye'de örnek ve model olan işlere imza attığımız için. Umarım bugün protokolüne imza attığımız Anne Evi de Türkiye'ye model olacaktır. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Anne Evi'nin, resmi açılışını ise Mayıs ayının ikinci haftası Vakıf Haftası'nda yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Hasyüncü, Anne Evinin, Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından işletilmesine ilişkin 3 yıllık protokole imza atıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fahrettin Keleştemur Ahmet Hasyüncü Melikgazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title