Haberler

Erguvan Coşkusu Sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği Tarafından Düzenlenen 464. Erguvan Bayramı, Panel, Dinleti ve Sergilerle Devam Ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen 464. Erguvan Bayramı, panel, dinleti ve sergilerle devam ediyor.

Emirsultan Meydanı'ndaki kutlamayla başlayan Erguvan Bayramı'nın ilk gününde, vatandaşlar Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Bursa'da erguvan zamanı: Emir Sultan sizi çağırıyor' başlıklı panele katıldı. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut'un başkanlığını üstlendiği oturumda konuşan Prof. Dr. Hüseyin Algül, 'Emir Sultan ve geleneksel erguvan bayramı', Doç. Dr. Haluk Dursun 'Kültür coğrafyamızda ağaç ve erguvan', Beşir Ayvazoğlu 'Edebiyatın erguvanı' ve Doç. Dr. Murat Zencirkıran da 'Erguvan: ekolojisi ve kültürü' konularıyla ilgili bilgiler verdi.

Panelin ardından Bursa Kentlilik Kulübü'ne üye olan okullar arasında yapılan 'Bursa'da erguvan' konulu resim yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasına katılarak yeteneklerini sergileyen öğrencilerin eserlerinden oluşan resim sergisiyle Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Ressamlar Çalışma Grubu üyelerinin 'Erguvan' konulu sergisi, Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler ve Sami Güner sergi salonlarında beğeniye sunuldu. 464. Erguvan Bayramı'na özel olarak hazırlanan sergiler, 2 Mayıs Cuma gününe kadar sanatseverler tarafından görülebilecek.

Etkinlikler, 27 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde 'Erguvan'ın Çağrısı' adlı halk dansları şöleniyle devam edecek. Aynı gün saat 20.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sunacağı 'Gönüllerden dillere Emir Sultan hazretleri' adlı dinletiyle sona erecek.

(OMR) 26.04.2008 15:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title