Haberler

Erciş'teki Üzüm Yetiştiricileri Verim Alamadı

Erciş ilçesine bağlı köylerde üzüm yetiştirenler çiftçiler, yetiştirdikleri üründen verim alamadı.

Erciş ilçesine bağlı köylerde üzüm yetiştirenler çiftçiler, yetiştirdikleri üründen verim alamadı.

Bağcılık yapan Fikri Demir, yaptığı açıklamada, bağdan elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Verimin düşük olmasından dolayı, yıl içinde çektiği zahmettin karşılığını alamadığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Mevcut su bağları sulamaya yetmiyor. Devletimizden destek bekliyoruz. Burada sofralık üzümler yetiştiriyoruz. Bu üzümden pekmez de elde ediliyor. Üzümü pekmez yaptığım yıllarda ilaç niyetine vatandaşlar alıyordu. Daha önce festivallere katıldım. Bazı iş adamları burada şarap fabrikası kurmak istedi. Ancak 'inancımıza ters' diye izin vermedik."

Yetiştiricilerden Adnan Çelik ise büyüklerinden öğrendikleri şekilde bağcılık yaptıklarını, ancak köyde bir ziraat mühendisine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Çelik, "Mühendislerin budama ve ilaçlama zamanında gelip, yetiştiricilere kurs vermesini istiyoruz. Bu yapılırsa daha yüksek verim alacağımıza inanıyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mahmut Nedim Çelik de vatandaşın tükettiği üzüm köklerinin, ilkbaharda kendilerine ücretsiz olarak verildiğini anımsattı.

Çelik, "Endemik tür olan Erciş üzümü, köklü bir geçmişe sahip. İlçemizde hala Salihiye ve Beyazıt mahalleleri ile Bayramlı, Tekler ile Salmanağa köylerinde bağcılık yapılmakta. Karataşlar mevkisinde 3 bin yıl önce taşlar üzerine kazınan kitabelerde, bu üzümden geniş bir şekilde bahsediliyor" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Çelik Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title