Haberler

Elazığ'da Deprem Korkuttu

Güncelleme:

Elazığ Deprem Kentte Çeşitli Güvenlik Kameralarına Saniye Saniye Yansıdı

Elazığ'ın İçme Beldesi'nde meydana gelen Richter ölçeğine göre göre 5. 4 büyüklüğündeki deprem, Elazığ kent merkezinin yanı sıra Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Bingöl'de de hissedildi. Can kaybının yaşanmadığı deprem vatandaşlar arasında paniğe yolaçarken, pencereden atlayan 2 kişi hafif yaralandı. Bazı köylerdeki kerpiç evlerin oturalamaz hale geldiği belirtilirken, ekipler hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verdiği bilgiye göre bugün saat 10. 34'de merkez üssü Elazığ'ın İçme Beldesi olan 5. 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem. halk arasında panik yaratırken; sarsıntı, Elazığ kent merkezinin yanı sıra Tunceli, Bingöl, Malatya ve Diyarbakır'da da hissedildi.

2 KİŞİ HAFİF YARALANDI

Elazığ'da depremle birlikte büyük panik yaşayan halk, kendilerini dışarı attı. Depremin merkez üssü İçme'de, korkuyla pencereden atlayan 2 kişi hafif yaralandı. Depremin ardından saat 10. 54 de 3. 2 büyüklüğünde artçı sarsıntı oldu. Depremde Elazığ'ın merkeze bağlı Sarıkamış, Kumyazı ve Kartaldere köylerindeki bazı kerpiç evlerde ağır hasarlar oluştu. Köydeki camilere ait minarelerin üst kısımları da yıkıldı. Elazığ Vali Vekili Ercan Çiçek, köylere giderek incelemelerde bulundu. Çiçek, "Çok şükür can kaybımız yok. Yaz olması nedeniyle vatandaşlar dışarda durabilirler. En kısa sürede çadır ve diğer yardımları ulaştıracağız. Merkeze bağlı Sarıkamış, Kumyazı ile Maden İlçesi'ne bağlı Kartaldere Köyü'nde bazı evlerde hasar meydana gelmiş. Oturulamaz durumda olan evlerimiz var. Burada oturan vatandaşlarımız bu evlere girmesinler. En kısa sürede çadırları ve diğer yardım malzemelerini ulaştıracağız" dedi.

'ORTALIK TOZ DUMAN İÇERİSİNDE KALDI'

Sarıkamış Köyü'nde Bülent Demirbağ'a ait evin oturulamaz halde olduğu görüldü. Bülent Demirbağ, deprem anında büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, "Kahvaltı yapıyorduk. Büyük bir gürültünün ile ortalık bir anda toz duman içerisinde kaldı. Hepimiz birbirimize sarıldık. Biraz bekledikten sonra kapı ve pencereleri açarak toz dumanın çıkmasını sağladık. Evin içerisindeki duman çekildikten sonra bazı evlerin yıkıldığını gördük. Çok korktuk. Şu anda evimize giremiyoruz" dedi.

Vali Vekili Ercan Çiçek öncülüğünde Sivil Savunma ekipleri ve Elazığ Belediyesi'ne ait itafiye ile Kızılay ekipleri, depremde hasar görer köylerde, hasar tespit çalışmalarına başladı. Yapılacak çalışmalardan sonra ağır hasarlı ve oturulamaz evler tespit edilerek, burada yaşayanlara ilk yardım yapılacak.

ODA BAŞKANI PANİK YAŞADI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, odanın çalışmalarını anlatırken depreme yakalandı. Konuşmasını kesen Şekerdağ, kısa süreli panik yaşayarak, "Bismillah" dedikten sonra sarsıntının bitmesini bekledi. Kentte, deprem anı saniye saniye Mobese kameralarını da yansıdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Bakmadan Geçme

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title