Haberler

'Don Kişot' Balesi Mersin'de Sahnelendi

Mersin Devlet Opera ve Balesi, L

Mersin Devlet Opera ve Balesi, L. Minkus'un 'Don Kişot' balesini sahneledi.

Miguel de Cervantes'in ölümsüz Don Kişot romanından uyarlanan 2 perdelik eser, Kültür Merkezinde yeniden sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Nugzar ve Medeia Magalaşvili sahneye koyduğu, koreografisini Nugzar Magalaşvili'nin yaptığı, orkestrayı Elşad Bagirov'un yönettiği eserde, dekor tasarımını Gülden Sayıl, kostüm tasarımını Sayıl'la birlikte Serdar Başbuğ'a, ışık tasarımını ise Tarı Deniz'a ait.

Eserde başlıca rollerde Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Roman Geer, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Başak Özenç, Özge Uzun Ösmen, Tarkan Günal, Murat Ali Cengiz, Murat Koman, Ahmet Demirci, Nihat Er, Cenk Güner, Göksel Toker, Tolga Ergen, Yağmur Arınlı, Özge Çalışlar, Selgan Çavdaroğlu, Pınar Humar, Berna Turhan İleri, Hülya Şahin, Serbülent Biçer ve Mahmut Akyol yer aldı.

Don Kişot'un, önlerine engeller çıkarılan genç sevgililer Kitri ve Basil'in birleşmesine yardımcı oluşunu anlatan eseri, çok sayıda sanatsever izledi.

(VEG-AYC-YHO) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title